utorak, 14. lipnja 2011.

SLAVONIJO I BARANJO - EVO NAS USKORO PONOVO





Ove godine baš me nedu posjete utrkama. Razloga je mnogo, ionako nikoga ne zanimaju. Žao mi je što sam propustio neke nove orijentacijske destinacije, al bit će prilike ubuduće. Svu svoju energiju zato trošim na organizacije. Zbavili smo 4 trke, još ih imamo 13. Slijedeće tri su na naistočnijim hrvatskim orijentacijskim borilištima - u Slavoniji i Baranji.
Jako se veselimo svi u klubu još jednom pohodu na istok iz više razloga...Prošle godine doživjeli smo srdačnu dobrodošlicu u Našicama gdje nas je Krešo kao pravi domaćin lijepo ugostio. Na sumnjamo da će tako biti i ove. S druge strane tamo smo dogovorili konture suradnje sa Nikolom, jednim od rijetkih ljudi koje svoje velike planove spremno provodi u djela. Nakon toga on se uhvatio posla i u okviru udruge Izbor iz Šećerane pokrenuo je školu orijentacije. Vlado je nacrtao karte u Belom Manastiru i okolici i svi preduvjeti su bili stvoreni za osnivanje najmlađeg orijentacijskog kluba u hrvata - OK Sove. Ostalo je sad već povijest. Klinci iz Belog Manastira i okolice već pustoše orijentacijska natjecanja po Hrvatskoj.

Utrka koja slijedi u S&B pomno se priprema već godinu dana. Pripreme su počele u trenutku kada nam je posredstvom Tome i Damira stigla ponuda od Jörgen Mårtenssona da organiziramo utrku za PWT Travel u sklopu Dunavske turneje koju organiziraju nakon WMOC-a. Nakon toga uslijedili su razgovori sa IO HOS-a i usklađivanje termina kako bi u tom vikendu održali prvo Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje.
Što ćemo novoga ponuditi?
Pa sam nastup Jörgen Mårtenssona i njegove ekipe dovoljan je razlog dolaska u Našice za nas malo starije kojima je dovoljno vidjeti jednu od istinskih legendi našeg sporta. 140 natjecatelja iz skandinavije je izazov i za organizaciju, a i za kuhare koji će pripremati gulaš za 300tinjak ljudi. Oni koji su bili u prošle godine u Našicama zasigurno mogu svjedočiti o krasnoj atmosferi u njihovom parku. No to nije sve...Beli Manastir će nas dočekati kao potpuno nova orijentacijska destinacija. Pored dvije nove karte (koje su ove godine dorađene), Nikola se potrudio da nas dočeka i mnogo drugih ugodnih iznenađenja...Da ne duljim evo izvod iz njegovog zadnjeg e-maila:
u M-Ž 21 .....1. mjesto - pehar, medalja, roštilj, vikend u Baranji za dvije osobe i veliki poklon paket Belje
                     2. mjesto - medalja, kotlić 12 litara, kulen
                     3. mjesto - medalja, pribor za roštilj, kulenova seka
od M-Ž 21B i stariji - 1. mjesto ....medalja, kulen
                                  2. mjesto ...medalja, kulenova seka
                                  3. mjesto ....medalja, kobasice
do M-Ž 20 ----- 1.mjesto....medalja, slatkiši
                           2. mjesto .... medalja, slatkiši
                           3. mjesto ..... medalja, slatkiši
Dakle, bogat nagradni fond predviđen je za nedjelju, a i za prve dvije trke se nemorate bojati da neće biti slično.
Sve što se tiče utrke možete pratiti i na novim stranicama : http://slavonijaibaranjaorienteering.blogspot.com/
Imamo otvorene on-line prijave, FB na kojem se možemo dopisivati, pozivi su poslani i što se toga tiče sve je spremno.

U danima koji slijede očekujte sve informacije na stranicama utrke. Nas još čeka jedan odlazak za S&B i ušminkavanje staza. Bit će i tu nekih iznenađenja.

ŽMB

Nema komentara:

Objavi komentar