utorak, 2. veljače 2010.

SKUPŠTINU SMO ZBAVILI

Eto, mi smo skupštinu zbavili...ova je bila i izborna. Za razliku od one koja je više razine kandidati su se predlagali na licu mjesta, sve je bilo opušteno i bez velike pompe. Tu se ipak zna koliko tko može povuči pa se tak i bira. Dakle novi rukovodioci u OK Međimurju su:
1) Predsjednik stari i novi - Vladimir Tkalec
2) Dopredsjednik novi - Darko Duhović (ujedno se zahvaljujem mojoj predhodnici na semu kaj je zbavila i još bu za klub)
3) Upravni odbor je isto pofriškan: Branimir Vinko, Klarić Darko, Janžek Dražen, Robert Tkalec i Željko Koščak.
Dakle ekipa je voljna da u ovom novom mandatu najviše vuče za klub.
Usvojili smo izvješća o radu, i ono o financijama, pa smo usvojili i planove za ovu sezonu, pa smo onda malo uživali u kiflicama, vinčeku i ostalim delicijama.
Mene posebno raduje nova ekipa u klubu koja se sastoji od naših aergejaca koji su sve više s nama na orijentacijskim trkama. Naravno, tu je i naša mladost koja je izgleda ovoga puta čak tolko ozbiljna da je došla na skupštinu...super!

Što je novega na sceni...znam da je bio ijo iako baš nije bil nekaj transparentno...možda se po novome ne smije biti nazočan ak nisi član? Isto tako znamo iz netransparentnih izvora da bu možda proglašenje ovaj mjesec...pa dobro, bolje ikad nego nikad. Zaključke dabome još uvijek neznamo, a klubovi bi barem što prije trebali dobiti konačni kalendar da znaju na čem su...eto. Možda trčim pred rudo, al to je tako kad organizirate puno trka pa si morate na vrijeme neke stvari posložiti.

Ono kaj mene ovih dana posebno veseli su nove stranice - blog u režiji "našeg" Ivana Nagy-a i Jana Kochbacha (zasigurno dvojice ponajboljih promotora-inovatora u o-okružju): "101 0rienteering maps you should run before you die"
Radi se o pokušaju (u uspjeh ne sumnjamo) da se odaberu 101 orijentacijska destinacija na kojoj bi se svaki orijentacist koji malo drži do sebe (nemojte ovo shvatiti doslovno) trebao pojaviti prije nego što umre.

Prva takva destinacija u odabiru ovog dvojca bile su naše Plitvice...Mislim da su zasluženo otvorile ovo natjecanje zbog svega onoga što se zna o njima. Naravno da je ovom odabiru kumovalo i Ivanovo sudjelovanje u crtanju te karte, ali to ne umanjuje njenu vrijednost. Znamo da imamo još nekoliko izvrsnih karata i destinacija u Hrvatskoj (po meni je Crni Lug zasigurno naša najjaća karta, ali i prekrasna destinacija...no ukusi su različiti), pa bumo vidli jel bu još ponešto nominirano od naših terena. Druga destinacija koja je objavljena je francuska Les Bouzigasses. Ovu kartu sam odavno pospremio u svoju kartoteku jer je stvarno jedinstvena. U području te karte ima još nekoliko sličnih te je to zasigurno jedno od najinteresantnijih terena za orijentaciju na svijetu.
Sa nestrpljenjem čekamo naredne odabire.
Ivan ima i malih problema što je vlasnik nekoliko izvrsnih karata pa je u sukobu interesa, no mislim da mu nitko nebi zamjerio tko je tamo bio da u svoj odabir stavi i Malu i Veliku planinu u Sloveniji.
Ono što mene posebno veseli je što ćemo putem ovih stranica pronaći i jako raritetne primjerke karata pa za sada imamo kartu sa Islanda:
Ili čak sa Antarktike:


Pronaći će se tu još exkluzivnih i egzotičnih destinacija i to je ono što me raduje i što će zasigurno završiti u mojoj kart-o-teki.

Što se same kart-o-teke tiće, punjenje je pri kraju i za otprilike mjesec dana možda bu gotova prva faza te se bu i objavila. Ima tu puno novina, svaka karta bu imala lokaciju u google-mapsima i bit će više od 70 zemalja zastupljeno (za sada).
U traženju po netiju sam inaće naletil i na ovo:


Ste znali da su se nekšni norvežani i šveđani prošle godine malo orijentirali po Lopudu i Dubrovniku (ne oni na prolječe u sklopu PWT-a)?

Sad znate...imamo i mi konje (otoke) za trku...već se nešto radi na tome no kad bu gotovo se bu znalo...

Nema komentara:

Objavi komentar