nedjelja, 14. veljače 2010.

KALENDAR 2010 - OSVRT

Na stranicama OK Međimurja može se pronaći objedinjeni kalendar hrvatskih i slovenskih trka za ovu godinu pojačan sa još pokojom svjetskom ili europskom smotrom.

Unjeti su dakle svi događaji iz kalendara koji je Tomo objavio na svojim stranicama i sa slovenskih službenih stranica, pa i iz IOF-ovog kalendara.

Kratak osvrt na naš domaći kalendar koji je prema svemu sudeči službeni jer ga je objavio naš doprecjednik.

Početak me odmah fpičil u oko. Dakle, i to smo dočekali da na našem hrvatskom tlu trku organizira jedan stranjski klub. Jeli ovo presedan? jesu li iojci ovo uopće skužili? jeli ovo uopće u skladu s našim statutom po kojem je HOS jedini nadležan za orijentacijski šport na našem domaćem tlu? Mislim da i ako io odobri ovakvu situaciju, da iskače iz statutarnih prava, a mogla bi ga zadesiti i prijava sč-u.
Hoće li nadzorni odbor odreagirati?
No dosta dramaturgije...svi znamo kakav savez imamo pa će i ovo proći kao i sve do sada...ne sumnjam u dobre namjere al od 9 para očiju nemogu vjerovati da nikog to nije bar malo zasmetalo. Prvo smo imali PWT u Dubrovniku, imamo kartu Dubrovnika u vlasništvu talijana, sad ćemo imat kartu lošinja u vlasništvu slovenaca, a norvežani nam odavno kartriraju otoke a mi to i neznamo.

Idemo dalje...
Sajmeni dani u MTB orijentaciji vozit će se na srednje staze, a to će biti prvenstvo na duge staze...jako zanimljiv pristup. Možda je to zbog toga što se misli da ću ja opet postavit stazu, pa će vrijeme pobjednika opet biti kao u onog za duge staze?
Po kalendaru, ovo će biti i jedino prvenstvo u MTB-O

Nadalje, ono što opet upozoravam (možda ne s pravom) je da se 2.Merz sprint održava u parku Jelenovac u kojem će isti dan biti i Prvenstvo u Sprintu i sprint kup. Ako će to zaista biti tako mi ćemo podnijeti želbu zbog toga što su natjecatelji bili na natjecateljskom terenu prije utrke. Zna se da je zabrana mjesec dana prije utrke i da ovo nije u skladu s pravilnikom...dakle druga trka nebi smjela biti rangirana. Ukoliko će Merz imati dvije karte, to je druga priča, al to se iz kalendara ne vidi.  Meni osobno se ne sviđa ideja da se dva prvenstva u sprintu održavaju uzastopce na istoj karti, no vjerovatno nemamo drugo rješenje...ili imamo pa ne želimo vidjeti iz neznam kojih interesa?

Idemo malo o o dobrome...raduje me što se u Rijeku napokon ide na dvije trke i da su Torpedaši naumili napraviti novi Platak. Bary je nakon Turske opet u pogonu na domaćim planinama. Znači nova karta za prvenstvo na duge...palac gore.

E sad, svi znamo o animozitetima vladajuće strukture i Delničana. No mislim da orijentacijska zajednica nesmije zbog toga biti oštečena. Dali se moglo nešto od trka koje se trče u sklopu Croatia-open-a bodovati za kup hrvatske kad znamo da će konkurencija na njima biti najjača i da su tereni i karte odlični?

Sada slijedi trka u Našicama. Znam da je prijavljena naknadno (iako još uvijek u okviru zadanog), al mi stvarno nije jasno zbog ćega se trka koja se trči na novoj karti, na novom terenu ne boduje barem za sprint kup kad je već prvenstvo bilo "prodano" ranije. Možda je to pokazatelj koliko je bitno IO-u promovirati orijentaciju u novim sredinama. Nadam se da će ljudi i pored toga doći na tu trku jer bi bilo šteta ne vidjeti i trčati po našičkom parku. No vidjet ćemo...možda će to biti još jedna od karata koja će plesati samo jedno ljeto. Možda iduće godine organiziramo neku trku u Zagrebu pa ne bude problema.

Što se tiće 2 trke vihorovog sprint kupa za pretpostaviti je da će se trčati na Bundeku i Zapruđu pa to nebum komentiral...

Prvenstvo na srednje je u Samoboru...e sad opet ne vidim na kojoj karti. Ak budu Samoborci uložili barem pola od onoga kaj smo mi prošle godine za prvenstvo na srednje...niko sretniji od mene.

Sve u svemu...imamo nekakav kalendar složen po kriterijima koji nisu propisani pa prema tome nemremo se na nešto konkretno požaliti. Ima tu i puno dobrih stvari, ali ima i onih koji  su meni teško probavljive.

Zagrepčanima želim dobro raspoloženje na proglašenjima u petak, a ostalima želim da ipak stignu na to proglašenje bez obzira gdje stanovali, boravili ili radili. Ako se službene trke nemogu organizirati u petak, kako se onda može organizirati službeno proglašenje kupova???

Ima li netko smisleni odgovor na ovo pitanje ?

Nema komentara:

Objavi komentar