srijeda, 30. prosinca 2009.

ODE 2009 .... STIŽE 2010



2009-TA je dakle još malo pa za nama, a polako ulazimo u Novu. Prošla je bila burna što se tiče O-scene, a kakva će biti Nova vidjet ćemo uskoro. Uglavnom, dobili smo zapisnike sa skupštine i zadnje dvije sjednice io-ja. Vidim da je ekipa krenula žestoko što je za pohvalu, al sječam se da smo i mi iz starog saziva kretali tako uvijek nakon skupštine, a onda je entuzijazam polako splasnuo. Nabrzinu sam iščitao zapisnike koliko mi je vrijeme dozvolilo. Ima se tu puno dobroga, ali ima i onih standardnih nebuloza koje pripisujem tome da se ekipa još nije uhodala. Ono kaj mi sad odmah pada napamet je odredba u prijedlogu poslovnika o radu IO-a po kojoj klub može zamijeniti člana IO ukoliko je ovaj spriječen???? Pa kaj smo trebali delegirati članove u IO? mislim da su se nekome lončići malo pobrkali ili je bilo kopipejst poslovnika skupštine...No dobro neću piliti dalje, valda se budu skoncetrirali dok ne usvoje i taj poslovnik. Sugeriram samo da se ugradi odredba po kojoj se zapisnik sa odlukama mora javno objaviti unutar sedam dana što bi umnogome doprinjelo večoj transparentnosti.
Druga stvar koja me muči su oni termini u kalendaru gdje se trče po dva sprinta, a oba su službena. Neznam kako će MERZ koncipirati staze na Jelenovcu a da poštuje pravilo da natjecatelji mjesec dana prije trke nesmiju ulaziti u natjecateljsko područje? (Da pojasnim: ako se otrči jedna trka na karti taj dan, druga trka već krši ovo pravilo). I nama bi bilo lakše organizirati dva sprinta na jednoj karti....
I vihor ima takvu situaciju...al on ima dvije susjedne karte (Bundek i Zapruđe) pa mislim da će koristiti tu varijantu.
Inaće ima dosta preklapanja trka sa slovencima (vidi njihov kalendar na službenim stranicama saveza), a uz mali pomak subota- nedjelja stvar se da riješiti. Ak vam je lakše, na stranicama OK Međimurja (molim još jednom ažurirati link!) je kalendar pa si pogledajte kog zanima.

Naše trke (iliti slijedi exkluziva):

1)Sajmeni dani MTB-O bi trebali ići 21.03. Međutim tu postoji još ograničavajući faktor što termini za sajmene dane nisu određeni od strane biciklističkih klubova pa ćemo se morati po potrebi uskladiti.

2) Trijangl je po planu 24.i 25.04. Međutua, tu se preklapa montinbajk sa mađarima koji bi se bodoval za kup, a i slovenci imaju Bobija rokija. To se nije znalo kad smo slali prijavu. Rješenje je vikend za prvi maj jer onda činimise nema ništ. Bumo se skonzultirali (ko i svake godine) pa šaljemo izmjenu.

3) EXKLUZIVA

Memorijal ove godine mijenja formu i imat će 6 (ŠEST) trka. Ono što smo mislili držati u tajnosti, zbog razloga promiđbe neće moći pa sada javljam URBI et ORBI da će memorijal imati PROLOG dvije trke (sprint i sprint štafetu) 21.08. u NAŠICAMA. Stvar je dogovorena 100% sa gradonačenikom Našica koji je preuzeo pokroviteljstvo ovih trka. Drago nam je da će Krešo natrag u orijentacijske vode, a iskreno se nadamo da će to rezultirati i razvojem našeg sporta u tom dijelu Slavonije i osnivanjem najistočnijeg o-kluba na naistočnojoj o-lokaciji u hrvata. KARTA JE GOTOVA, a slikice i isječke bute uskoro vidli na stranicama trke. Dakle nova orijentacijska arena su NAŠICE (a za 2011 je u pripremi novi teren na novoj lokaciji).
Još 4 trke budu u okolici Varaždina. Dvije (na Lužcu i Ravnoj Gori) budu za kup. Još se bu trčalo u petak u Toplicama, a navečer se bu španciralo u Varaždinu. Još nismo odlučili kog bu formata trka u Varaždinu jer se odvija u sklopu Špancirfesta (kao i cijeli događaj) al smo blizu rješenju da to bude neka varijata sprint-špancir-street orienteeringa. Klinci nebudu zakinuti i na svakoj trci od iduće godine pripremamo dječje staze.
Memorijal će ove godine dobiti i službeni engleski naziv...bute i to čuli uskoro.

4) Međimurje Open ide 23 i 24.10 u provjerenom formatu i tu nema nekih velikih novosti. To će da bidne i zatvaranje fut sezone.

Nadalje, u pripremi je i jedna još neviđena lokacija za dječju trku (barem u hrvata). a o pojedinostima kad dogovorim sa sponzorom.

Ovo opet zahtjeva značajne zahvate što se tiče kartografije pa će tako Vlado imati opet puno posla, a ja ću mu pokušati osigurati vrijeme za to. On je ove godine pritisnut još nekim bitnijim obavezama pa bumo ga što više iskoristili na početku iste.

Planiramo:
1)Pripremiti MTB-O kartu u Lušcu i to 2 varijante (1:15000 i 1:20000, a možda bu ipak 1:10000). To znači da će se karta i crtati i reambulirati.
2) Pripremiti 2 sprint karte na Maruševcu. jednu za preciznu, a 1 za sprint trku.
3) Pripremiti kartu Našica (UČINJENO)
4) Pripremiti kartu Varaždina za Španciranje
5) Lužec dobro zreambulirati za o-trčanje
6) Ravnu goru planiramo proširiti na jedan interesting dio i onda zreambulirati stari komad
7) napraviti dječju kartu na tajnoj lokaciji

Najavljeno je i proglašenje kupova za prošle dvije godine. Mi smo taj vikend planirali održati skupštinu kluba pa se bumo morali s tim skoordinirati. Najavljene su i neke kadrovske rošade u klubu no o tome nakon skupštine. Nabavljamo još i ponešto SI opreme pa ak netko hoće prek nas to rješiti dobro je došao.

Malo sam neaktivan na blogu, al radim na novoj kartoteci i testiram još neke stvari. Uglavnom, tu sam i budno pratim...ništ se ne sekirajte. I oni koji se prave da ne prate ove stranice dobro su došli još uvijek na njih. Nove stranice se nisu dobro čitale u nekim pretraživačima, al nastojim i to popraviti koliko mogu.

Budite mi ZDRAVI I DEBELI u Novoj i svim prijateljima i neprijateljima želim svako dobro.

Nema komentara:

Objavi komentar