Pokreće Blogger.

subota, 30. svibnja 2009.

4. OTVORENI MEMORIJAL 7. GBR „PUMA“ U ORIJENTACIJSKOM TRČANJU

Share & Comment
OTVARANJE NOVE ORIJENTACIJSKE ARENE; LUŽEC -OŠTRICE KOD NOVOG MAROFA


Idućeg vikenda (06. i 07.06. 2009.) u organizaciji Orijentacijskog kluba "Međimurje" iz Selnice, Udruge 7. gardijske brigade "PUMA" iz Varaždina te od ove godine i Biciklističkog kluba „Maraton“ iz Novog Marofa biti će održan 4. Otvoreni memorijal 7. gardijske brigade "Puma" u orijentacijskom trčanju.

Ovo, tradicionalno natjecanje iz kalendara Hrvatskog orijentacijskog saveza ponovo će biti sadržajno bogato i za natjecatelje atraktivno. U dva natjecateljska dana biti će održane četiri utrke u orijentacijskom trčanju:

  1. Prvenstvo Hrvatske na srednjim stazama – 06.06. u parku prirode Lužec-Oštrice kod Novog Marofa s početkom u 11:00 sati;
  2. Noćni sprint za Sprint kup Hrvatske – 06.06. u Varaždinu s početkom u 22:00 sata;
  3. Utrka na skraćene duge staze za Kup Hrvatske i Ekipni Kup Hrvatske – 07.06. u Varaždinskim Toplicama s početkom u 11:00 sati.
  4. Dječja trka – 07.06. u Varaždinskim Toplicama s početkom u 12:00 sati;

Organizatori će na ovoj sportskoj manifestaciji ponovo promovirati novu orijentacijsku kartu: Lužec - Čistinje, dok će ostala natjecanja biti održana na novo-reambuliranim kartama.

Posebnost ovog natjecanja je upravo nova karta koju su izradili vrhunski profesionalni crtaći iz Češke: Jan Drbal, Roman Horký i Milan Bílý koji su u okolici Novog Marofa boravili oko Uskrsa ove godine. Kao što su i sami crtaći primijetili, teren je izuzetno lijep i orijentacijski zahtjevan sa mnoštvo sitnih orijentacijskih detalja i zemljišnih oblika, uvala, vrtača, rupa i jama. Ovakav tip terena još nije viđen u Hrvatskoj te se sa sigurnošću u narednim godinama na njemu mogu očekivati i vrhunski strani natjecatelji.

Za otvaranje ove nove orijentacijske arene organizator će počastiti natjecatelje sa lovačkim gulašom te se očekuje i mnoštvo posjetitelja koji se mogu lijepo zabaviti u ovom jedinstvenom prirodnom parku.

Istog dana na večer na Stančićevom trgu u Varaždin startat će i noćna sprint orijentacijska utrka po kojoj je ovo natjecanje prepoznatljivo i u međunarodnim okvirima.

Sutradan se program završava na nogometnom igralištu u Varaždinskim Toplicama gdje se već tradicionalno natjecateljima sprema i besplatni grah. Uz sportsko nadmetanje, očekuje nas i lijepo druženje, a klinci će se okušati u dječjoj trci nakon koje ih očekuju medalje i slatka iznenađenja.

Očekuje se nastup 200-tinjak natjecatelja iz Hrvatske i drugih susjednih država, a sve informacije mogu se pratiti na stranicama natjecanja:

http://memorijal.blogspot.com

Organizator će proglasiti i najbolji klub prema posebnom sustavu bodovanja koji će za nagradu dobiti veliki prijelazni pokal.

Svi koji žele mogu se još uvijek prijaviti za nastup, ili mogu kao gledatelji uživati u ovom događaju.

Hvala svima koji će doći.

Organizatori


Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

1 komentari:

  1. Svima puno uspjeha na utrkama. Ja ni ovaj put ne mogu doći.

    OdgovoriIzbriši

 

Popular Content

Recent Posts

Why to Choose RedHood?

Copyright © ORIJENTIRANJE I ORIJENTACIJSKO PRIGOVARANJE | Designed by Templateism.com