subota, 19. srpnja 2008.

WTOC - 8- KAKO JE BILO I ŠTO BI BILO DA JE BILO

Evo ono što me mučilo - iz prve ruke dolazi pojašnjenje. Hoky se javio, a ovaj post je u stvari malo preinačen njegov mail:

Dakle, na WTOC-u se dijeli 3 kompleta medalja:

1) OPEN pojedinačno



- zbrajaju se oba dana
- iz jedne zemlje mogu se prijaviti najviše 3 natjecatelja bez obzira na klasu (OPEN ili PARALYMPIC)
- za Hrvatsku su nastupali Dalibor Perković (ukupno 11.), Ivana Gobec (27.) i Jasminka Cindrić Perković (34.)
- pobjednici su 1. Anne Straube (GER), 2. Martin Fredholm (SWE) te 3. Jari Turto (FIN), kao što se i vidi u objavljenim rezultatima, mada su u PDF-u pobrkani brojevi u prvoj koloni.



- i da, dobro sam primijetio, Horjanov rezultat bio bi ukupno 3., ali on namjerno ove godine nije bio prijavljen za OPEN kategoriju kako bi što više hrvatskih reprezentativaca moglo nastupiti (što se pokazalo pogrešnom procjenom).


- usput se može primijetiti i da je Horjan drugi dan ostvario 4. rezultat ukupno te najbolji od svih u PARALYMPIC kategoriji.
- a može se obratiti pažnju i na ukupno vrijeme vremenskih kontrola - Horjanovo vrijeme je 56 sekundi za 6 (točnih) odgovora



2) PARALYMPIC pojedinačno


- računa se samo prvi dan

- iz jedne zemlje mogu se prijaviti najviše 3 natjecatelja klase PARALYMPIC
- tu je sve jasno... pobjednik Lennart Wahlgren imao je čistih 19/19 (100%) točnih odgovora, Horjan jedan manje, dok su 3. Dave Gittus i 4. Valerii Tsodikov imali dva manje od Horjana

- a veoma je jasno i tko je bio najbolji na vremenskim kontrolama, šteta što je na kraju Lennart ipak imao bod više...




3) PARALYMPIC ekipno
- računa se samo drugi dan

- iz jedne zemlje mogu se prijaviti najviše 3 natjecatelja klase PARALYMPIC
- za rezultat treba se natjecati barem 2 natjecatelja u ekipi
- za poredak ekipa zbrajaju se rezultati dva bolje plasirana natjecatelja
- poredak: 1. Litva, 2. Finska, 3. Švedska
- pošto je Horjan bio jedini Hrvat u PARALYMPIC klasi, nemamo ekipni plasman.

- mislim da ćemo za ubuduće morati pronaći drugog člana ekipe, jer da je netko prikupio samo 5-6 bodova (od maksimalnih 19) bili bismo u sredini poretka, a već s 10-11 bodova bili bismo i u igri za medalje...(ovo misli Horjan, a ja ga podržavam).


Moj rezime:
Ovo nam je prvo svjetsko prvenstvo i moramo biti turbo zadovoljni. Nadam se da je i Hoky povukao neke pouke i da će ubuduće taktika nastupa donijeti još koju medalju, jer iako smo prezadovoljni medaljom, drukčijim rasporedom natjecatelja osvojili bi još jednu , a Horjan je svojim nastupom zaslužio broncu u OPEN kategoriji. Mislim da i ovakva pravila koja su propisana nisu savršena te kritika ide i u IOF jer pravila ne nagrađuju najbolji nastup, već medalja ovisi o sastavu reprezentacije. Kao primjer naveo bi pravilo ekipnog natjecanja na Svjetskom vojnom gdje se u dva dana od 4 natjecatelja u ekipi (koji mogu biti različiti u midlu i longu) boduju tri najbolja plasmana. Tako praktički kad se djele ekipne medalje, na postolju mogu biti od tri do šest natjecatelja. Smatram da je takv
o pravilo pravednije, a da je sadašnje po meni bezveze.


Nema komentara:

Objavi komentar