nedjelja, 20. srpnja 2008.

WOC - 10 - štafeta i razlaz drugovi!

Danas pratismo štafetu (nadam se). Pošto naši nisu završili prije početka formule (a da jesu bili bi među 10), imal sam kombinirani prijenos. Zadal sam si realne ciljeve pa mi je bilo interesantno. Matjaž je startal dobro, vjerovatno ga je grupa povukla na početku, al je kasnije platil danak neiskustvu (pretpostavljam, ne tvrdim) pa se malo zakrumpiral. Klobo je održal poziciju ( plus minus ), a Lino je solidnom trkom prešišal Srbe i Portugalce, pa je na kraju situacija malo rezultatski bolja. Dosad je najbolji rezultat bio 25-to mjesto iz Japana, a da je bilo malo više sreće i koncetracije, ovaj rezultat se je realno mogao dohvatit i ovoga puta. Dali se moglo i više - teško. No osobno sam uživao u pračenju ovogosišnjeg WOC-a, a mislim da sa cjelokupnim nastupom naših reprezentacija možemo biti super zadovoljni. Raščlanjivao nebi...to će oni koji su mjerodavniji.
Današnji rezultati, karte i ostale drangulije su tu:
Final results women
Final results men
Maps
Photos
Routes animations

Ako ste pratili mušku štafetu, mogli ste uočiti da se na stazi inaće odvijala prava mala drama. Kralj Tero je suvereno trčal na prvom mjestu zadnju izmjenu za Francusku sve do 6. radio kontrole. Zatim je pal naglo na 4. mjesto, a zatim na 8. radio kontroli na deveto i očito je bilo da nekaj nije u redu. Nažalost, ispalo je da ga je fpičila neka buba i da je dobil alergijsku reakciju. Na kraju Francuska nije ostvarila plasman iako su bili največi favoriti, a Tero je OK što je ipak najbitnije. Velika Britanija je tako osvojila svoje prvo povjesno zlato u štafeti. Kod žena - za mene očekivano trijumfirale su Finkinje. Ostale rezultate pogledajte iznad.

Neki su ove godine pratili (neki i sudjelovali) na Public utrkama koje su se odvijale paralelno sa WOC-om. Bilo je i nekoliko HR sudionika, a Damir Gobec je zabilježio i srebro (ukupno) u kategoriji kratki 35. Rezultati su tu

Na kraju slika s bloga repke:
Drugi tjedan vodim huntaše na OO-line. Ak stignem još bum nekaj napisal, a ak ne vidimo se u okolici Ajdofčine.

Nema komentara:

Objavi komentar