petak, 27. lipnja 2008.

TERMELAND, KENIJCI, IOF

Več sam štel nekaj napisat o ovogodišnjem Teremelandu, al me smlavila neka čudna boleština tak da nis stigel. No još nije kasno. Nažalost zbog iste te boleštine nemrem na put.

Dakle, ove godine prvi puta Termeland (onaj pravi veliki) održat će se u Sloveniji u okolici Moravskih Toplica i Bukovniškog jezera. Program je bogat i počeo je već u ponedjeljak trening kampom u Mađarskoj, jučer Prologom u austrijskom Lojpersdorfu, a danas se karavana seli za Sloveniju. Jučer je Prolog pohodilo i podosta hrvata, a kako je to WRE trkica, bit će tu i dosta bodića jer su rezultati solidni.
WRE REZULTATI

Vidimo da je podosta hrvata uhvatilo bodove za R status. Veseli me da konačno i žene imaju rangiranu trku. Ono što me naročito veseli je Nikolinin rezultat. Eva je ipak za sad jedina rangirana. Danas je nova šansa.
Danas se dakle okuplja repka, iako su neki već jučer tražili smještaj u Selnici. Na programu je sprint u 17:00. Bil sam se nabrijal na taj sprint...al jebiga, nemrem riskirat jer sam na bolovanju. Sutra je program bogat. Trči se long, a na programu je i PRE-O i MTBO. Navečar je koncert. U nedjelju sve završava sa lovačkim startom u 10:00.
Trči se na potpuno novim kartama koje je izdelal Bary. Neznam kak ih budu zrezali, al se fanti hvale da su napravili najveću orijentacijsku kartu u Sloveniji i šire. Samo čisto sumnjam da će je ikat printati u komadu.
Ono što daje dodatnu egzotiku Termelandu su Kenijci. Već sam nešto pisao o tome, pa evo da ponovimo:
Ekipa organizatora Termelanda na čelu sa Thomas Krejci-em od prošle godine stipendira razvoj orijentacijskog trčanja u Keniji na način da im pomaže u PR-u i crtanju karata. Kenijci su prošle godine osnovali i klub - Bushtrekkers i primljeni su u pridruženo članstvo IOF-a. Ove godine u veljači održano je i prvo Kenijsko prvenstvo u sprintu u mjestu KARI blizu Nairobia. Kako bi im svi bili u mogućnosti na neki način pomoći, Thomas je u prodaju pustio prigodni set karata iz Kenije koji je prodavao i na Alpe Adria kupu u Austriji ove godine po popularnoj cijeni od 10 eura. Ako još niste nabavili, potražite ovaj set na Termelandu. Do tada evo karata:
Inače, ako ne pratite, IOF je ovaj mjesec objavio nadopune dva bitna pravilnika , onog za O-trčanje i onog za MTB-O:
To view the whole document, please go to: IOF Foot-O Competition Rules 2007 amended & valid as of 1 July 08.pdf (363.88 kB)
To view the full document, please go to IOF MTB-O Rules as of 1 July 2008.pdf (296.36 kB)

Nema komentara:

Objavi komentar