ponedjeljak, 10. prosinca 2007.

IZOBRAZBA ZA INSTRUKTORA ORIJENTACIJSKOG ŠPORTA

Ponovo se izgleda budimo iz zimskog sna. Dakle vidim da neki smatraju što smo mi pripadnici HV-a priviligirani što nam MORH plaća tečaj za instruktore orijentacijskog športa? Pa mogu vam reći da jesmo privilegirani, kao što smo bili privilegirani i onih ratnih godina kada nam je nekima orijentacija život spašavala, a kao što smo privilegirani i sada kada neki od nas podučavaju orijentaciju pripadnike ANE u dalekom Afganu. Izgleda da naša firma vidi nekog interesa školovati nas za ovo zvanje, pa ne vidim razloga zašto i vi svi ostali ne potaknete svoje firme da vas školuju na HOA-i.
No dobro, da ne duljim, i da se neki od vas ne učine zakinutim, evo što kaže dopredsjednik HOS-a:

Hrvatska olimpijska akademija – Izobrazba za instruktora orijentacijskog športa

Pozdrav svima,

molim da prestanete sa „Igrama bez granica“ sve informacije će biti potvrđene nakon Izvršnog odbora koje je najavljen za četvrtak. U dolje spomenutom postu se ne radi o nikakvom školovanju za privilegirane članove HOS-a, već o stručnom osposobljavanju pripadnika OS RH. Upravo na inzistiranje HOS-a kod Hrvatske olimpijske akademije otvorila se mogućnost da se školovanje proširi na ostale zainteresirane orijentaciste.

Stoga da ne duljim pruža Vam se mogućnost da u sklopu sustava školovanja Hrvatske olimpijske akademije završite program osposobljavanja i stručnog usavršavanja kadrova za potrebe obavljanje stručnih poslova u športskoj djelatnosti.

Što to znači za Vas?

Završetkom ovog tipa izobrazbe dobivate zvanje koje ako želite možete upisati u radnu knjižicu. Zvanjem „Instruktor orijentacijskog športa“ možete trenirati ili voditi športske klubove u Hrvatskoj sukladno odredbama „Zakona o športu“

Izobrazba je podijeljeno u dva djela:

1. dio je OPĆI, tu se treba odslušati i položiti osam općih predmeta.

(Osnove teorije treninga, Kineziološka metodika, Sistematska kineziologija, Osnove kineziološke statistike i informatike, Fiziologija sporta, Športska medicina, Osnove psihologije športa).

Prvi dio je sastavljen od predavanja koje se planiraju održati 27.,28. i 29. 12. 2007. godine na HVU „Petar Zrinski“ u Zagrebu. Uobičajeno je da se dvodnevni ispiti zakažu nakon mjesec dana i time završava OPĆI DIO IZOBRAZBE – naravno za one koje zadovolje.

2. dio je SPECIJALISTIČKI, tu će se organizirati specijalistički tečaj najvjerojatnije u Delnicama i traje od 7-10 dana. Tu imate odslušati i položiti šest predmeta (Kineziološka analiza športske grane, Metodika podučavanja športske grane, Trening motoričkih sposobnosti, Programiranje i kontrola podučavanja športske grane, Pravila športske grane, Športsko-pedagoška pravila) – šport Vam je orijentacija.

Ako se odlučite polaziti školovanje morate na prvo predavanje donijeti:

- presliku svjedodžbe od završene srednje škole,

- presliku domovnice,

- sportsku biografiju,

- preporuku Saveza,

- presliku INDEKS-a ako smatrate da u okviru svojih fakulteta imate položen neki od navedenih predmeta.

Važne napomene:

Na školovanje se mogu prijaviti samo osobe koje imaju završenu srednju školu.

Savez će participirati u djelu troškova ove izobrazbe za kandidate koji dobiju preporuku Saveza.

Za dobivanje preporuke morate se zamolbom pismeno obratiti Izvršnom odboru, te u prilogu dostaviti sportski životopis,

Za vrijeme predavanja i polaganja ispita nije vam osiguran smještaj i prehrana.

Molim da mi žurno javite da li ste zainteresirani za ovaj vid školovanja, da bi mogli pripremiti i organizirati upise.

Za sve ostale informacije stojim Vam na raspolaganju, pa me slobodno kontaktirajte.

Ivica Urbanc, dopredsjednik HOS-a

Nema komentara:

Objavi komentar