četvrtak, 11. listopada 2007.

UMJETNA BANDERA NA ŠVICARSKI NAČIN ILI KAKO JE HUBMANN SPUŠIO PRVO MJESTO NA FINALU SVJETSKOG KUPA

Prije par mjeseci smo se malo sprdali sa umjetnim banderama i planiranjima staze iz fotelje. Jednom sam misli i napisal kak me je prije par godina iznenadio "vandal" s motorkom otpilivši mi veliko usamljeno drvo dva dana prije trke (tri dana prije sam još bil tam da sve provjerim) te sam moral smišljati dodatne opise za tu kontrolu koje sam vješal prije trke na ciljnom prostoru.
Vidim da ni "svjetke" trke nisu tog imune, čak štoviše.
O najnovijem slučaju svjedoči tekst sa Danielovih (Hubmann) stranica.
Dva posta ranije sam pripomenul da bacite pogled na grafiku sprinta (10-ta trka WC-a):Daniel je imal oko 25 sekundi prednosti nad Terom na 21 kontroli i još 4 kontrole do kraja. Rekli bi sigurna pobjeda u džepu. Ovdje je i karta. Zatim je slijedila famozna 22-ka koja je po opisu trebala biti jednostavni sjeverni čošak zgrade. Vidite li vi na ovoj slici sjeverni čošak zgrade? :Pogledajmo i uvečanu kartu i kaj je Danijel tu delal:Znači Danček je prvo ljepo ušel u dvorišče gdje mu se ukazala ona gornja slika pa se brzo vrnul jer je mislil da je fulal vulicu...kad se ponovo našel, pok se vrnul i naljuknul v isto dvorište i još jednom "ispravno" zaključil da to nije to. Zatim je otišel vulicu dalje pa se opet našel i konačno se opet vratil tam de je več bil dvaput. Kad je ušel dublje u dvorište čekalo ga je iznenađenje...kontrola na ulazu u kuću...ili bolje rečeno u kući:
Po slici se vidi da je neki vandal zazidal zgradu tamo gdje je nekad bil zid i to vrlo kvalitetno. Kak to organizatori nisu vidli...bog zna. Ili kartu štampaju dva mjeseca prije i poslje ne provjeravaju (za ovaj posel mislim da treba jedno vreme da se sazida). Ili su skloni isto planirat iz fotelje. Pa i da je tak...čemu onda sakrit kontrolu u kuću? Znači da čak nije ni bila na dobroj poziciji jerbo je trebala biti na desnom štoku ovih gore vrata, i to na vanjskom čošku štoka. A onda bi se sigurno vidla od tam od kud ju je Danči več dva put lučal.

Eto...možda smo mi ipak prekritični kad se kod nas organiziraju trke i tražimo li baš uvijek dlaku u jajetu? Kaj velite?

1 komentar:

  1. Apsolutno se slažem. Inače taj sprint je po meni bio katastrofa. Imali su izmjenu karte, pa public kontrolu koja je ujedno bila i zadnja KT (koju neki nisu štancali pa su izbubili isto prvo mjesto). Cijela priča je napravljena na karti veličine puno manje od starog Varaždina i mislim da to baš i nije bio pun pogodak. šuma kontrola koja se križa, osmice i sl. neki puta stvarno treba malo smanjiti. Znam da se sa SIjem može svašta, ali ne treba pretjerivati.

    OdgovoriIzbriši