srijeda, 24. siječnja 2007.

JEL OVO KORAK NAPRIJED ILI NAZAD?

Neda mi vrag mira pa čačkam i čačkam...I tako u registru udruga nađoh da postoji KOT "dr Ivan Merz"Evo tko nevjeruje:KLUB: ORJENTACIJSKOG TRČANJA "dr. IVAN MERZ" Registarski broj 21004731 Naziv KLUB ORJENTACIJSKOG TRČANJA "dr. IVAN MERZ" Skraćeni naziv: KOT "dr. IVAN MERZ" Sjedište: Zagreb, Petrinjska 31 Datum upisa: 31.05.2006 Djelatnosti: Planiranje rada i razvitka orjentacijskog trčanja; organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja i pripremanje članova Kluba za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske i državne reprezentacije; te druge djealtnosti iz članka 5. Statuta. OSTALI ŠPORTOVI NA TLU Osobe: DARIO ŠTAMBUK - PREDSJEDNIK Dakle, upisan sredinom prošle godine, i vjerojatno će tražiti učlanjenje u savez...E sad to ništa nebi bilo sporno, da osoba za zastupanje nije tajnik POK Maksimira. I dok je Jelen razriješio situaciju koja je nedopustiva zakonski, mislim da će Maksimir isto tako morati to napraviti jer još jednom podsječam na Zapisnik sa druge sjednice NO i Zakon o športu koji ne dozvoljava da osoba za zastupanje športske udruge bude članom druge športske udruge istoga športa.U zadnje vrijeme sam sa Čepom razmijenio par mailova i neću otkrivati sadržaje istih jer su ipak "privatnog " karaktera. No on tvrdi da Maksimir nema unutarnjih problema. Pa ako nema, onda zna da ima "frakciju" i podržava ju. Ako je to jedan od načina dobivanja glasova u skupštini i služi boljitku hrvatske orijentacije....navali narode...raspisujem natječaj za predsjednika i tajnika OK Varaždin, OK Novi Marof, OK Varaždinske Toplice, OK Čakovec, OK Maruševec, i OK "minismoovce". Uvjet je samo da niste članovi drugog OK. Čak se ni nemorate beviti orijentacijom. Nemorate čak ništa ni raditi. Samo kad je skupština pojavite se u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu, ja organiziram prijevoz, a vi ste tu samo da dižete ruke...o cijeni se lako dogovorimo..ima se para...600 000 čuna.Živjeli mitinzi

3 komentara:

  1. gost

    Upravo tako. Klub nije član niti jednog registriranog Saveza (HSOT, HPS ili PSZ), ali to ne znači da ne postoji. Ako je upisan u registar udruga onda postoji i zapisnik sa osnivačke skupštine, postoje tijela upravljanja kluba... Bilo bi zanimljivo vidjeti tko se nalazi u tim tijelima. Onako usput Ivan Merz je osnovna škola koju pohađaju klinci Štambuka, a navodno i Veronika Mužak i Lucija Juričić koje trče za POK Maksimir.
    Dobro da znamo, dakle tajnik Maksimira ne može biti predstavnik u Skupštini HSOT-a, ili može? Uostalom mislim da je to ipak njihov predsjednik pa sve ovo nije niti važno. To je čista interna stvar koju rješava sama udruga kako nebi bila u koliziji sa zakonom o sportu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne slažem se da sukob interesa ne postoji, jer klub postoji, upisan je u registar udruga, registriran je za određenu djelatnost - orijentacijsko trčanje, a on je u tijelu upravlljanja drugog kluba iste djelatnosti. I da je samo član tog kluba bio bi u sukobu interesa. Dakle, članstvo nije upitno jer možeš biti član 100 klubova istog sporta, ali onda nemožeš ni u jednom biti u tijelu upravljanja kluba.

    OdgovoriIzbriši
  3. prezidente

    To da Dario ima svoj privatni klub je novost. Što se tiće sukoba interesa za sad ga nema, jer praktično Klub ne postoji ( osim za dobivanje financijskih sredstava) . Tako dugo dok se članovi ovog kluba ne natječu pod ovim klubom oni su članovi POK Maksimir. Što će biti u ovoj sezoni (2007) to se još ne zna.
    Tko zna, možda je i Dario progledao i uvidio cijelu istinu oko nekih mu kolega u klubu, pa je našao najbezbolnije rješenje.... odlazi on umjesto da nekoga protjera iz Kluba (POK Maksimir)
    Ima tu još puno da se piše ali,...

    OdgovoriIzbriši