četvrtak, 24. kolovoza 2006.

LEGALNI TOMO

Javio se i legalni Tomo sa svojim nadasve inspirirajućim člankom. Valjda se čovjek razumije jako u slovo zakona kada neće svojim prisustvom davati "primisao legalnosti". Možda se ipak uplašio da se Komisija za verifikaciju mandata ovoga puta malo bolje pripremila i pročitala zakon o športu koji kaže:
Članak 27.
(1) Športska udruga osnovana radi obavljanja športske djelatnosti sudjelovanja u športskom natjecanju (u daljnjem tekstu: športski klub-udruga za natjecanje) obvezno u nazivu sadrži riječi »športski klub« ili ispred riječi »klub« naziv športa u kojem obavlja djelatnost.
(2) Iznimno, športski klub-udruga za natjecanje koji se tradicionalno naziva društvom, a osnovan je za natjecanje u jednom športu, može koristiti i taj naziv uz naziv športa u kojem se natječe.
(3) Članovi tijela športskog kluba-udruge za natjecanje ne mogu biti osobe:– koje ne mogu biti članovi uprave odnosno nadzornog odbora dioničkog društva prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti,
– koje su u posljednje tri godine pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u športu i u vezi sa športom, kao ni osobe iz članka 13. ovoga Zakona,
– koje su članovi drugih športskih klubova-udruga za natjecanje istoga športa,– koje su dioničari š.d.d.-a istoga športa,
– koje su članovi tijela športskih klubova-udruga za natjecanje istoga športa,
– koje su članovi tijela š.d.d.-a istoga športa,
– koje svojim djelovanjem mogu neposredno utjecati na sustav natjecanja u odgovarajućem športu, a osobito športaši koji su profesionalni prema članku 8. ovoga Zakona, menadžeri u športu, kao i osobe koje su to bile u razdoblju od posljednjih godinu dana,
– članovi pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja športskih kladionica, kao i osobe koje su to obavljale posljednje tri godine,
– članovi tijela pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja športskih kladionica, kao i osobe koje su to bile posljednje tri godine,
– koje s menadžerima u športu i članovima pravnih osoba te članovima tijela pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja športskih kladionica djeluju zajednički u smislu članka 34. stavka 3. ovoga Zakona.
Športski klub-športsko dioničko društvo

Cijeli članak napisah da vidite da nije vađeno iz konteksta.

Dakle Legalni Tomo već duže vrijeme ilegalno sjedi u tjelu upravljanja legalnog kluba koji je legalno član legalnog saveza. Takav Isti je legalno presudio svojim glasom da nas vodi legalni predsjednik. I osrednji pravnik srušio bi legalnost takve skupštine samo da su udruge koje su sada sazvale Izvanrednu skupštinu to željele.
I sada neimajući druge argumente za zamagljivanje situacije prodaje nekakvu vojnu huntu pod bubrege i udrugama koje ove godine odrađuju 26 utrka (+10 dječjih promotivnih) govori da neznaju razmišljati nego samo slušati...jako smiješno i žalosno.
Vidim da su se ovi ostali ubili razmišljajući pa nisu stigli ništa drugo ni raditi, a pogotovo legalni Tomo.

Dakle gospodo situacija je slijedeća. "Vojna hunta" uvijek je imala muda doći tamo gdje se nešto odlučivalo iako nije "naučila razmišljati". Vi koji samo znate razmišljati možete ili imati muda i doći na skupštinu pa tako početi nešto i raditi, ili nastaviti dalje sa poznatim izgovorima o "nelegalnosti". Tomo se je već izjasnio...

U subotu je dan D...ili dođite ili podvite rep. Samo nemojte misliti da ćemo ga mi podviti...to smo vam već puno puta demonstrirali.

Ili dođite u Varaždin na špancirfest...tu će biti raznoraznih klaunova pa će se neki od vas dobro uklopiti u ambijent.

1 komentar:

  1. skel

    Što se Tome pravednika tiče nema se tu puno za reći. Apsolutna gnjida koja uništava svaki klub u koji dođe. Maksimir je bio na najnižim granama kada je on vladao klubom. Zahvaljujući Dunji i odlasku Tome stasao je u jedan od najjačih hrvatskih klubova. Prelaskom u Jelen uspio je uništiti najbolji hrvatski klub u to vrijeme. Nevjerojatno je da klub sa 40-50 aktivnih članova spadne na Tomu i njegove poltrone (svaka čast Miljcu i Šćuricu koji nažalost u klubu ne mogu puno napraviti jer nemaju vremena). Sada si je Tome našao novu žrtvu. Žao mi je Lokvaraca, jer nemam ništa protiv da funkcionira taj klub. Dapače njihov početni entuzijazam je bio hvale vrijedan. Danas im je Tome priskrbio epitet kluba koji ima samozvanog voditelja reprezentacije HPS-a i niz neugodnosti. Sutra će opet podviti Tome svoj rep i naći neko novo utočište. Možda se opet vrati u Maksimir kako bi rastjerao djecu Štambuka i ostalih koji sada pokušavaju od kluba napraviti nešto. Naravno Alpe-Adria na Plitvicama je savršena prilika za to. Treba radnu snagu koja će ostvariti taj zahtjevni posao.
    Tomina moralnost odavno je upitna, a nakon osnivačke Skupštine Saveza sve je još više izašlo na vidjelo. Naprosto je fantastično kako takva osoba može sebe pogledati u ogledalo ujutro kada se probudi. Ima tu materijala za pričati, ali čemu. Lokvarcima savjetujem da malo trezveno razmisle o svemu i neka sami stvore svoj klub bez ovisnosti o ljudima koji nemaju apsolutno ništa sa orijentacijom u toj sredini. Prividna pomoć koja sada dolazi samo je instrument za preuzimanje vodeće uloge u klubu i kreiranje vlastite politike.
    Svima ostalima savjetujem neka dođu na izvanrednu Skupštinu i neka predlože svoja rješenja za izlazak iz krize. Neka nadglasaju oporbu i rade za dobrobit svih ako tako misle. Najlakše je sjediti u nekom zapečku i njurgati u bradu kako ništa ne valja. Di je sada famozni predsjednik Sakar koji je obećavao brda i doline. Veliki doktor se sakrio u mišju rupu zajedno sa svojim tajnikom i valjda čeka da netko za njega odradi posao. Sramota.
    Ja ću se uvijek prikloniti onima koji su spremni nešto napraviti pa makar bilo i krivo. Čovjek uči na greškama, ali barem zna da nešto radi i pokušava promjeniti.

    OdgovoriIzbriši