srijeda, 22. travnja 2009.

LUŽEC - NOVA ORIJENTACIJSKA DESTINACIJA

Počela je predizborna kampanja. Svašta se može čuti i vidjeti, a narod ko narod...
Izgleda da je počela i u savezu. Tak se neki bivši i izgledni buduči kandidati samozadovoljavaju pišući gluposti po internetu. Zapamtite si il si skopirajte ovo obračanje, pa da vidimo što li će se od mesijinih proročanstava ispuniti.

No idemo se baviti ozbiljnim stvarima. Ovaj post ipak je posvečen jednoj novoj orijentacijskoj destinaciji koja će ove godine punim sjajem zasjati na prvenstvu države na srednjim stazama. Radi se o parku prirode Lužec u Oštricama kod Novog Marofa.

Ciljni prostor je prekrasno uređen u netaknutom prirodnom ambijentu. Veliku ulogu u uređenju odigrali su domaća ekipa Eko-udruga Lužec na čelu sa Mladenom Koščakom Denom koji se na slici ispod nalazi dole desno. Lijevo dole je Marko Koščak McNab, predsjednik Biciklističkog kluba "Maraton" koji je sa našim Ciletom i cijelom ekipom iz Maratona potrošio mnoge sate volonterskog rada na uređenju tog prostora te na projektiranju i izvedbi XC staze za MTB koja se tamo nalazi.
Evo nekoliko slika ciljnog prostora:
Puno više slika možete naći na : http://www.kamenledine.blog.hr/

Kao što sam već pisao, OK Međimurje je već dugo vremena ovu destinaciju pripremalo za kartriranje, te smo ove godine na nju ispraznili klubsku blagajnu angažiravši Jana Drbala, Romana Horky-ia i Milana Bily-ia, poznate ugledna češke crtaće karata koji su svaki ponaosob nacrtali više od sto karata i imaju bogato mađunarodno iskustvo. Na slici gore ispred mene stoje redom Milan, Jan i Roman. Projekt izrade karte predstavljen je i novomarofskom gradonačelniku g. Zdravku Maltaru te je on, prepoznavši vrijednost projekta, osigurao smještaj i prehranu za crtaće. Ovime je grad Novi Marof postao još jedan vrijedan sponzor našeg kluba. Češka ekipa primljena je kod g. Maltara zajedno sa predsjednicima udruga koje su isfinancirale i potpomognule ovaj projekt. Ispred OK Međimurja bili su predsjednik Vladimir Tkalec i Darko Duhović, ispred Udruge 7. gardijske brigade koja je novčano pomogla izradu karte bio je njen predsjednik Mirko Martinjak, a ispred BK Maraton bio je predsjednik Marko Koščak. U ugodnom razgovoru dobili smo punu potporu i za nastavak ovog projekta koji bi se trebao realizirati u nekoliko faza kako će se karta proširivati.

Češka ekipa bila je više nego zadovoljna viđenim, i našim gostoprimstvom. Kada oni izjave da terena poput ovog nema u Češkoj, da je prekrasan i vrlo interesantan za orijentaciju, te kada vas zamoli da se u cilju promiđbe njihovog rada isječci karte objave na njihovim osobnim stranicama, onda mislim ne treba ništa više govoriti.

No kako nebi mlatili praznu slamu evo prva dva mala isječka sa karte:


Ovi isječci pokazuju da je teren pun malih depresija, rupa, jama, ali ima na mjestima i dubokih ponikvi. Mreža puteva je savršena za MTB-O te će se iz ovoga izroditi i prekrasna MTB-O karta. Na nekim dijelovima Roman nije ni mogao prikazati sve te silne rupe, jame i depresije te je jednostavno nacrtao kao isprelomljeni teren. Ima i lijepih otvorenih dijelova sa čekama na kojima stražare TV ekipe, a čak imamo i stjenovito područje. Čuma je čista, gotovo nema podrasta i može se trčati jako brzo.

Evo i par slika iz šume:

Neka ovo bude mala uvodna najava našeg 4. Otvorenog memorijala. U Lušcu će se moći i dobro pojest i popit, a dogovoren je domači lovački gulaš.

No ipak, prvo nam slijedi naš 3. Trijangel. Ne zaboravite na prijave do utorka. Ovih dana na stranicama izlaze i nove informacije pa nas pratite.

Vidimo se za desetak dana na Maruševcu, u Selnici te u V. Toplicama.
Živi mi bili.

Nema komentara:

Objavi komentar