ponedjeljak, 26. siječnja 2009.

VIZIJA 2009

Zbavismo skupštinu. Bilo je i dragih gosti. Malo smo se pospominali, malo smo si v gubec deli, pa smo si malo i spili...zutra smo već bili na tajnom zadatku.

Uglavnom, idemo s još jednom MTB-O trkom o čemu ćemo nešto pobliže i podalje u danima koji slijede. Kako mi otvatramo sezonu s trkama (ak ne računamo Crvenkapicu)...počinjemo sa pripremama.

Pa da obavijestim svekoliku javnost o planovima OK Međimurjea za 2009-tu

1. Crtat ćemo karte i to:
  • Šuma Jelačička - MTB-O karta za potrebe naše prve trke
  • Kamenica - sprint karta pored one u Selnici
  • Lužec (radni naziv) - karta šume između V. Toplica i Lužana Biškupečkog...za ovu kartu smo trenutno u potrazi za crtačima
  • ostale karte bumo zreambulirali za potrebe trka, a možda se još i pokoja nacrta
2. Organizirat ćemo trke i to:
  • SAJMENI DANI MTB ORIJENTEERING 15.03.2009.- ovo je novost. Prošlu godinu imali smo trening na sajmenim danima. Kaj su sajmeni dani? To je okupljanje MT bajkera sjeverozapadne hrvaške i ostalih gostiju. Zamišljeno je kao bajkerski sajam gdje se može lijepo družiti, tržiti i kupovati bicikline i dijelove, ali i po prav natjecati. Više o svemu na stranicama http://sajmenidaniorienteering.blogspot.com/ koja će uskoro biti u funkciji. Vozil se bu sprint na novoj karti šume jelačičke pored nove varaždinske dvorane
  • 3. TRIJANGEL 28-29.03. Mjenjali smo datum zbog usklađivanja sa svim zainteresiranim stranama. 28. bu se prvo vozil MTB na srednje staze. Karta je Maruševec MTB, a cilj je kod Barbare. Zatim idemo na novu kartu Kamenica u Selnicu. Ak nitko drugi nebu štel organizirati prvenstvo u sprintu, to bu vam onda to. Drugi dan idemo u V. Toplice. Prvo je sprint na karti Minerva (to je ona karta od prije par godina gdje se trčalo prvenstvo u sprintu). Zatim je precizna na toj istoj karti.
  • 4. MEMORIJAL bu kak je i po planu v kalendaru. 6 i 7.6. E tu je još jedna nepoznanica. Ak dotle pripremimo novu kartu, onda bute na njoj beželi. Možda duge, a možda i srednje, a možda bu to i prvenstvo. Sve ovisi o tome dal bumo dobili crtaća(e). Para se ima, to ni problem. Inaće je raspored onak kak je u kalendaru.
  • 4. Međimurje open bu isto tak kak je u kalendaru i po tom rasporedu. Tu nebi trebalo biti iznenađenja, osim možda jednu karticu malo proširimo.
3. Hodali bumo na trke - koje...bumo vidli.

Ima se još jedna akcija u vidu, al ak bu trebalo.
Eto tolko o planovima...malo bum i podesil kalendara sa novonastalim situacijama pa si ote na link pored.

Broj komentara: 10:

  1. Mišljenja sam da prvenstva države ne bi trebala biti prva trka u sezoni pa predlažem da to bude sprint na novoj karti OK Merza sredinom svibnja kada je sezona malo odmakla.
    Pozdrav
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh da još jedna stvar. Termin Trijangla je takav, kakav je (meni ne paše :( , ali ako baš ne mora bilo bi ljepše da ta trka ide u toplije razdoblje jer kraj trećeg mjeseca za preciznu ne bu baš najbolji. Pogledajte si šta kažu pravila jer treba misliti i na one u kolicima. No to je vaša odluka. Možda bude lijepi sunčani dan. Ja navijam za toplije dane :) i termin kada ću moći doći.
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema praznog termina za trijangl...
    Što se tiće državnog, ja sam za, al ja nemrem kandidirati tuđu trku, nego samo svoju, al kolko znam, maksimir ju ni kandidiral.
    Za preciznu bumo asvaltirali stazu ak treba.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nije problem u asfaltu :) nego u eventualnoj hladnoći. Zna Hoki kakve su točno propozicije.
    A šta fali terminu 25 i 26.04.? Ima kaj onda?
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  5. Ima...MTB-O wre trka u mađarskoj za koju slovenci i naši predlažu da se boduje za zajedničku ligu, a i slovenj gradec će se maknut s tog termina radi toga vjerovatno

    OdgovoriIzbriši
  6. Stavite 16. i 17.05. a sprint Merza da se pomakne tjedan iza na 23.5. i to je u stvari dobro jer se na onda može održati PH u sprintu tjedan iza vaše trke, a do onda će ljudi i na vašoj utrci imati priliku otrčati nekoliko sprintova. Ne znam jedino da li je vama to preblizu Memorijala 7gbr?
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  7. blizu je a i slovenci imaju preciznu taj vikend

    OdgovoriIzbriši
  8. Merz je pristao na PH u sprintu, pa to možeš ubaciti u kalendar. Imaju novu kartu :)
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  9. Smatram da ovo HOS treba jako dobro razmisliti koliki će opseg utrka biti stavljen u kalendar. Stava sam da u ovo doba recesije i otežanih životnih uvjeta moramo voditi računa da nam kalendar natjecanja bude funkcionalan i prihvatljiv korisnicima. Izvršni odbor pod žurno treba odrediti kvote za broj utrka (Kup i Sprint Kup Hrvatske), a zatim definirati nosioce državnih prvenstava. Osobno zagovaram da se državna prvenstva trebaju održati prije početka reprezentativnog ciklusa, i to po principu vikend natjecanja. Trebamo spojiti npr. sprint i duge staze i srednje staze i štafetu. Kroz dva vikenda riješimo problematiku državnih prvenstava. Što se tiče OK „I.Merz“ podržavam da imaju utrku za sprint kup ali ne i za državno prvenstvo. S druge strane imamo Povjerenika za natjecanje što on o tome kaže?

    Ivica Urbanc

    OdgovoriIzbriši
  10. Samo da budemo na čisto...
    Ovaj kalendar koji sam objavio je rezultat dostupnih informacija i nije službeni kalendar HOS-a.
    Drugo, trke koje će odraditi OK Međimurje su dogovorene i neće se mjenjati. To su projekti OK Međimurja.
    Mi smo trke kandidirali u kalendar saveza, a na savezu (IO-u ) je da odluči koja će od njih biti kojeg ranga. Tako bi trebalo biti za sve.
    Ako IO smatra da treba limitirati broj sprint trka (ili drugih) neka odlući koje će se od kandidiranih bodovati, a koje ne. To ne znaći da se ove ostale ne moraju održati ukoliko organizator to želi. Neće se bodovati i gotovo.
    Ideja za spajanje trka je dobra, a OK Međimurje ju provodi od svog nastanka. Teško je samo uvijek ispuniti visoko postavljene kriterije. Ako želimo da nam prvenstva uvjek budu na novim kartama, treba naći organizatora koji može napraviti dvije nove karte, ili mu to sufinancirati.

    OdgovoriIzbriši