subota, 8. studenoga 2008.

POČETAK NOVE SEZONE - MOC TOUR U DUBROVNIKU




Mediterranean Open Championship
27. veljače - 08. ožujak 2009
Dubrovnik, Crna Gora, Sarajevo i Beograd


Iduće se sezone dakle preko agencije PWT Travel putuje iz Italije u Hrvatsku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju u sklopu MOC-a.

Ovu vijest objavio je
Jörgen Mårtensson na stranicama svoje putničke agencije PWT Travel. Iz skandinavije kreću dva velika busa ljudi (oko 180), a navodi se i plan putovanja.
U sklopu putovanja 3.3.2009. (utorak) MOC Tour dolazi u Dubrovnik.
Objavljena je i poznata panorama:


Što kažu:

Tuesday March 3. Dan provodimo u Dubrovniku. 1991-te , ovaj predivni srednjovjekovni grad bio je razaran raketama i granatama. Grad je sada obnovljen u svom povijesnom obliku kao što je bio prije rata na Balkanu. Dva kilometra dugački bedemi štite grad od mora i osvajača i tako je več stoljećima. Provest ćemo cijeli dan u ovom slikovitom idilićnom gradu po njegovim ulicama i trgovima. Imat ćemo orijentacijsku utrku i večeru "MOC-tour-dinner" sa muzikom. Ostajemo dvije noći.

Da sad ne navodim cijeli plan putovanja, interesantno je da 6-tog ožujka karavana dolazi u Beograd, a na stranicama je i objavljena karta Kalemegdana:

To je dakle odgovor na moje pitanje.
Neka se ne ljute crvenkapice, zimske lige i ostali...ovo je po meni otvaranje O-sezone 2009. u Hrvatskoj.
Sad još samo moramo vidjeti kak splanirati odlazak u Dubrovnik tijekom radnog dana i ostvariti kontakte sa PWT Tour-om oko sudjelovanja.
Pitanje je koje se postavlja tko bu im crtal kartu i kak bu to izgledalo?

2 komentara:

  1. Iskreno da kažem ne sviđa mi se ideja da netko organizira natjecanje u Hrvatskoj, a da ne kontaktira HOS barem informacijom. No PWT je uvijek tako funkcionirao i njihovi dolasci na neku destinaciju bili su samo za njih same, a od lokalaca tko dođe, dođe. Oni skupljaju države u kojima trče i to je to. Sa Srbima su barem uspostavili kontakt i naš dragi Mrgud Pajko kao podrpedsjednik beogradskog saveza imao je sastanak sa njima upravo oko trke na Kalemegdanu. Iskreno ideja o trci u Dubrovniku postoji već duže vrijeme (od kada smo tamo radili dječju trku prije par godina), ali upravo udaljenost Dubrovnika od većine hrvatskih orijentacista bila je prepreka da se nešto napravi. No dobro živi bili pa vidjeli, ako trke bude onda će i velike face tamo trčati i vrijediti će doći.
    Damir
    Damir

    OdgovoriIzbriši
  2. Moji iz firme su drzali nekakav seminar u Dubrovniku, pa su danas donijeli natrag kartu. Moram priznat da sam razocaran samim gradom (kao mjestom za orijentaciju). Za razliku od recimo Venecijanera ili Splicana stari Dubrovcani su temeljito planirali izgradnju tako da je najveci dio starog grada vrlo jednostavnog i pravilnog pravokutnog polozaja ulica.

    http://www.korculainfo.com/dubrovnik/old-town/map/

    Jedino gdje bi se mozda naslo nesto zanimljivog to je u sumama na Babinom kuku i oko njega

    OdgovoriIzbriši