srijeda, 26. studenoga 2008.

CARIBBEAN O-TOUR 2008

Sezona orijentacije u Hrvata je pri kraju. Nekima je završila, neki će imati još prigodne i trening trkice, a neki poput mene uživaju prateći one sa malo više eurića (i ostalih valuta) u kobeloru kako se orijentiraju po raznim egzotičnim destinacijama. Ove godine je PWT Travel nadmašio sva očekivanja te je bogatim skandinavcima (i ponekom predstavniku ostatka svijeta) priuštio luksuzno krstarenje sa orijentacijskim trkicama po Karibima. Pored dobre zabave i uživanja u tropima, ekipa se kao i uvijek natjecala u skupljanju broja zemalja u kojima su se orijentirali, a alfa i omega PWT-a Jörgen Mårtensson je na ovom krsterenju po vlastitim kalkulacijama prebacio brojku od 100 zemalja u kojima je sudjelovao na orijentacijskim trkama.
Plan same turneje sastojao se od leta do Venezuele i Barbadosa gdje se ekipa ukrcala na luksuzni Star Clipper i krenula na krstarenje po Karibima. Na kraju krstarenja neki su još ostali par dana na Barbadosu te su iskoristili vrijeme za orijentacijske trke na Tobagu i Grenadi. Ova turneja mogla se pratiti na OPN.no i Trond Rønnebergs blogg. Sa Trondovog bloga pogledajmo plan same turneje:


Krenimo redom:
Dio društva je prije Barbadosa krenuo za Caracas - Venezuelu. 9.11. je bio polazak, a sutradan su stigli u ovaj 7 milijunski grad. 11.11. su se malo razgledavala interesantna mjesta, a 12.11. održana je utrka pored hotela u Caracasu. tako je Venezuela postala prva egzotična destinacija ove turneje na kojoj se trčala orijentacija. Karta:
Zatim se odletjelo na Barbados gdje se par dana "teško živjelo", a 15.11. održana je i trka koja je bila 1. trka službenog natjecanja "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Tu su se priključili svi sudionici krstarenja, a Barbados je dakle bio druga egzotična destinacija turneje. Rezultati .Karta:16.11. u nedjelju društvo se ukrcalu na jedrenjak i otplovilo na Svetu Luciju (Saint Lucia) drugu malu otočnu državu na ovom putovanju. Tu se trčala 2. trka "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Rezultati. Karta:

17.11. oplovio se Martinique (Francuski otok pa nije bio interesantan) i jedrenjak je pristano na slijedećoj otočkoj državi - Dominica. Tu se trčala 3. trka "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Rezultati. Karta:18.11. Oplovio se jedan veliki (Guadalope) i nekoliko manjih Francuskih otoka te se stiglo na otok Antuigua države Antigua & Barbuda (to su dva otoka). Tu je organizator naišao na "manji" problemčić jer češki crtaći nisu uspjeli na vrijeme prirediti kartu. Zato se trčalo na prilagođenoj Google maps karti, ali mislim da nitko nije bio previše nezadovoljan zbog ove činjenice. Trčala se 4. trka "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Rezultati. Karta:
19.11. stiglo se na otok St. Kitts države St. Kitts & Nevis (ovo su isto dva otoka). Trčala se 5. trka "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Rezultati. Karta:
Zatim se ponovo otplovilo prema jugu u smjeru već spomenutog francuskog otoka Guadalope-a te se 20.11. pristalo na francuski otoćić Les Saintes južnije od Guadalope-a. Tu se također održala neslužbena trening trkica, a kako je to francuski teritorij, trening nije naišao baš na veliki odaziv društva. Karta je isto prilagođeni google map uradak:
21.11. Stiglo se na otok Bequia države St. Vincent & the Grenadies i tu se održavala 6. (posljednja) trka "Caribbean 2008 Multi-Days O-event". Rezultati. Karta:
Ovdje je Trond Rønneberg "skinuo" svoju pedesetu, a Jörgen Mårtensson je svoju stotu državu "skinuo" na Tobagu. Nakon toga jedrenjak se vratio na Barbados, a sutradan se ekipa opet osipala. Neki su krenuli doma, a neki su ostali još malo kako bi obišli još dvije destinacije. Prva od njih bila je otok Tobago države Trinidad & Tobago (sad već znate da su to dva otoka). Nakon kračeg predaha na Barbadosu, ostatak upornog društva je dakle 24.11. odletio na Tobago. Karta:
Trond Rønneberg na svom blogu opisuje i zanimljivo putovanje na Grenadu sutradan gdje je ekipa morala letjeti u dva naleta jer nije bilo dosta mjesta u Mister No avionu. Dakle, sutradan se još odletjelo na Grenadu i to je bila posljednja (ak sam dobro pobrojal deveta) država ove egzotične orijentacijske turneje. Rezultati. Karta:
Kaj reči nakon svega? Mene je ova turneja potaknula da ponovo reaktiviram svoju KART-O-TEKU, pa ak niste primjetili malo sam je sfejsliftal. (Još uvijek su neke promjene u tijeku) Očekujem i vaše sugestije i prijedloge. Pronašao sam i dosta novih karata iz Afrike i drugih zemalja koje do sada nisu bile zastupljene. Pratio sam i jesenski Host Ost, al tam baš ništa do sada nisam pronašao. Oni su bili i u Srbiji, ali i u BiH, a volio bih nabaviti i koju kartu iz BiH i Crne Gore. Možda ovo društvo bude i ubuduće raspoloženo sa nama svima dijeliti svoje karte, pa ćemo ih gledati na ovim stranicama i pohraniti u kartoteku.


2 komentara:

  1. Sad znam s kim cu ic na putovanje ako dobijem glavni zgoditak na lutriji.

    Jel znas koliko uopce kosta jedna takva tura?

    Ivo

    OdgovoriIzbriši
  2. Neznam...bilo je na PWT stranicama, al sam zaboravio...
    Pretpostavljam da je poprilično

    OdgovoriIzbriši