utorak, 29. siječnja 2008.

ZAHUKTAVAMO SE ZA SEZONU

WELL..nakon obavljene godišnje skupštine klubija malo o proteklom vikendu.

Dakle, možemo reći da je sezona za nas otvorena našom malom trening trkicom. Tek toliko da nove stanice profunkcioniraju. U isto vrijeme trčalo se i na Ponikvama (malo ranije) i sljedeći dan pod maskama u Samoboru. Vidim da je nakon treninga u Subotu na meniju bilo vinčeko u oba slučaja, pa to možda nagovještava nekakav trend ove godine.
Uglavom mi smo imali nakon trke i skupštinu kluba, a prije toga je bil i službeni savezni dio. Konstituiral se novi NO, a IO je imal svoju ljubilarnu 13-tu sjednicu. Vjerovatno će još jedna bit prije početka same sezone jerbo su još neka pitanja u zraku. Ono što smo odlučili, a tiće se svekolike javnosti je da se članarina savezna treba platiti na vrijeme kako je odlučila skupština, a isto tako da se natjecateljska taksa (koja je ista ko i prošlu sezonu) mora uplatiti prije nastupa. To praktički znaći da neće biti retroaktivnog priznavanja rezultata kupa i da će povlaštenu startninu imati samo uredno registrirani sa urednom plačenom taksom. O detaljima ćemo još razglabati, a prijedlog je da i na trci bude službeni savezni ubirač takse, za one zaboravne.
Bit će i nekih izmjenica u kalendaru. Neki su se sjetili po običaju malo kasno da bi trebali prijavit trku, dok su neki odustali. Želje su jedno...mogučnosti drugo...teško je to pomiriti.
Uglavnom, pratite link na blogu jer će biti ažuriran novom verzijom kalendara.

Slovenci su počeli puniti bazu karata na svojim službenim stranicama. Impresivno...slijede moderan trend viđen kod čeha i estonaca koji karte štite vodenim žigom i copywrightom, ali isto tako ih daju na uvid zainteresiranima. Nadam se takvom rješenju i kod nas iako je po anketi jako podijeljeno mišljenje o tome. Doći će i to jednom na dnevni red.

S druge strane, švicarci najavljuju najveću revoluciju u kartriranju od 1989-te godine kada su se karte počele izrađivati računalno. Stvar se zove Airborne Laser-Scanning i radi na pricipu Laserskog skeniranja područja koje se kartrira iz zraka. Na taj način se dobije reljef koji se digitalno pretvara u izohipse, te se uz pomoć takvog prikaza i orto-foto snimaka značajno smanjuje vrijeme boravka crtaća na terenu. Detalje si čitajte ovdje.

Jan Kobach je objavil i obečani i dugo najavljivani WoO kalendar. Dvije su verzije:
1) World of O Wall Calendar 2008 - version 1.0 (Powerpoint - 10 Mb download) - verzija mjesec po mjesec i
2) (JPG-file - 7 Mb download) - veliki format.
Naravno u njemu su i trke OK Međimurje.
Dobra vila nam je poklonila i vizualni identitet ovogodišnjih trka...no o tome kasnije.

1 komentar:

  1. Airborne laser scaning je fantastična stvar. o tome smo slušali već 2005. u Japanu na maping konferenciji. švicarci su već onda radili karte na tom principu. Šta reći. kod nas je to još utopija, ali bude za 20tak godina.
    Hvala još jednom na super treningu i večeri. Baš je bilo ugodno.
    Damir

    OdgovoriIzbriši