ponedjeljak, 8. listopada 2007.

FINALE SVJETSKOG KUPA

Dok očekujemo ful report od finala PRE-O-a koje se za hrvašku i deželu ove godine odvijalo pod Rožnikom (nakon toga i mali moj osvrt), vrijedno je spomena da je ovaj vikend u Švicarskoj održan PostFinance koji je bio završnica ovogodišnjeg svjetskog kupa. U subotu su se trčale srednje staze, a u nedjelju sprint kao finale.
Rezultati:
Subota: REZULTATI
Nedjelja: REZULTATI MUŽI : ŽENE

Ukupni poredak

Vidimo da su pobjednici očekivano Thierry i Simone koji nisu dozvolili ama baš nikakvu šansu ostalima. Poglečte si i grafike na serveru švicarske federacije (nepušta direktne linkove) i uočite kakvu grešku je Hubmann napravil na 21 kontroli sprinta!!!

Mislim da su imena manje više poznata, a sve su ostalo nijanse. No broje se samo oni najbolji.

Osvrnul bi se samo na strukturu ovogodišnjeg svjetskog kupa (već sam o tome nešto pisao).
Samo dva longa, 4 midla i čak četiri sprinta. Kaj to znači...
Možda je vrijeme da i mi počnemo razmišljati na ovaj način i u kup uvrstimo sprintove. Ali i da promjenimo način bodovanja jer bi se u sprintu očito nakupilo najviše bodova.
Znam da uvijek u savezu pretežu oni nostalgični "klasičari", ali bi povjerenik za natjecanja možda trebao o ovome bolje razmisliti. Na taj bi se način i značajno smanjili troškovi organizatora jer danas sprint može organizirati svatko, a izrada karte je najjeftinija. Čemu uvjek trčati na starim kartama?

2 komentara:

  1. E nije baš sve tako. Za sprint su se trčale kvalifikacije koliko sam ja upoznat, a radilo se o klasici. Ne bi ja baš da izbacimo klasiku. Treba je biti i mislim da je ovaj format čisto prihvatljiv. Po mojem bi samo trebalo mijenjati bodovanje za sprint kup na način koji je nekada bio u Vihor park kupu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jesu na prvoj trci, al to nije bitno. Bitan je sistem koji ima format takav da su i sprint trke ravnopravne sa ostalim dužinama, čak štoviše, longa ima najmanje na programu.
    Možda bi trebali razmisliti o tome da probamo pripremiti experimentalno paralelno vođenje rezultata kakvo je i u WC-u s time da unaprijed odredimo koje trke će se na taj način voditi.
    Druga stvar je prvenstvo. Za WC se boduje jedna trka od tri sa prvenstva tako da je u tri discipline dovoljno ostvariti samo jednu pobjedu kako bi dobio maximalam broj bodova. Znam da je iluzorno da imamo sva tri prvenstva u jednom natjecanju, al se ovo može prilagoditi našim uvijetima.

    Eto...

    OdgovoriIzbriši