ponedjeljak, 4. lipnja 2007.

OSVRT NA KONSOLIDACIJU I REORGANIZACIJU

Ovaj post je mogao biti poduži..., al sam odustao od njegovog prvobitnog naziva - KAKO SMO STVARALI SAVEZ. O tome nekom drugom prilikom ako mi se bu štelo pisati.
Sada samo nešto o učinjenome, o onome neučinjenome, i onim scenarijima koji su neki željeli provesti.
Danas imamo:
1)Nove osobe za zastupanje saveza - predsjednika i dopredsjednika što možete provjeriti na stranicama registra udruga
2)Novi statut saveza sa važečim rješenjem
3) Razvrstani smo kao udruga više razine
4) Imamo i žiro račun te novi pečat

Sve se ovo da vidjeti i na stranicama saveza.
Stari pečat koga je odobrio koznako je bio nezakonit, a isto tako bilo je nezakonito postupanje koznakoga kod prvoga upisa saveza. No i to će doći na red kad sud časti donese Pravilnik o stegovnoj odgovornosti (koji je bajdevej u završnoj fazi izrade-ja vidio).

Tako se raspetljala sapunica u kojoj je koznakoja grupacija podmetala klipove IO-u, a što je rezultiralo prvo: višemjesečnom nesazivanju IO-a, drugo: nesazivanju redovne skupštine, treče: širenjem laži u službenom glasniku HPS-a, četvrto: slanjem ispekcijskih nazora u UDU, peto: reformiranjem komisije, šesto: ustoličenjem novoga komesara, sedmo: slanjem glasnika da se IO pokloni vrhovnom kralju umirućeg carstva (jeste gledali film 300-bitka za Termopil), osmo: pritiscima oko nastupa reprezentativaca, deveto: širenjem lova na vještice a glede izjašnjavanja o točki 1. statuta i deseto: spuštanjem na razinu primitivizma određenih osoba koji zastupaju neke klubove.
Bilo bi toga još, al idemo dalje.

Na sreču mnogih, al na žalost koznakoga, IO je glede i unatoč odradio i neke stvari u tišini jer se drugačije nije moglo zbog okruženja u kojem se radilo. Sva sreča da je uvijek bilo hladnih glava u IO-u koje su znale prepoznati poruke koje su nam slane od strane HPS-a zapakirane u celofan dobrih namjera. No iz daleka je paket zamotan u celofan smrdio po prevari.
Rezultat dosljednosti je slijedeći:
Imamo novu NOMENKLATURU SPORTA: a u novoj nomenklaturi imamo priznatu orijentaciju sa 4 discipline (5-ta se spominje, al mi snamo da je PRE i TRAIL jednoteisto). Imamo također naveden nacionalni sportski savez u toj nomenklaturi, a to je za divno čudo HSOT. (Ne HPS gospodo...). Zašto je to tako, pa jednostavno zato jer tako u skladu sa zakonom bez obzira što neki uporno trube da to nije tako.
Danas sam vidio i elaborat koji ide ovih dana u HOO. Bez brige, nebi ga se posramio nijedan savez koji pretendira za članstvo. Mi u ovom trenutku imamo 250 prijavljenih natjecatelja, imamo uspostavljen sustav natjecanja, imamo reprezentacije, imamo sve klubove na ovaj ili onaj način u okrilju saveza.
Neki od tih klubova imaju još i neke obaveze, zato pogledajte i zapisnike sa sjednica IO-a ( 4 , 5 , 6 , 7. ). Podsječam samo da treba uplatit novčeke za registraciju natjecatelja...žiro račun imate.

U kuloarima se svašta jošte priča. Priča se da je HPS dobil košaricu od HOO-a kad je štel registrirat novi statut. Rekli su im navodno da maknu znjega sve kaj je vezano za orijentaciju...no to je samo kuloarska priča...istinita ili ne...bumo vidli.

Rekoh ja...kotaček povjesti niko još zaustavil ni...
Nestade mi inspiracije...
Ovih dana očekujte jako i veoma friške i svježe informacije oko memorijala. Biće to još jedna fešta orijentacije i prilika za sadržajan orijentacijski vikend popračen mnogobrojnim dodatnim sadržajima.

4 komentara:

  1. uf, uf, što će sada reći pročelnici KO HPS

    OdgovoriIzbriši
  2. Pročelnici se budu popeli na brdo. To im je i djelatnost po statutu. Pa buju zavijali kaj besni vuki. Dobro ka postoje lovci...

    OdgovoriIzbriši
  3. dobro je da jedan od njih nosi križ na glavi, radi lakše identifikacije u lovištu

    OdgovoriIzbriši