utorak, 29. svibnja 2007.

POST FESTUM TRIJANGLEKA

Glave se malo ohladiše i ušlo se u kolotečinu. To znači da opet normalno jedem i normalno spavam.
Primamo mnoge komentare na trijanglek, svi su uglavnom pozitivni i to nam je drago. Sugestije onih koji nešto više znaju o PRE-O i MTB-O (čitaj Kreše i Grege) uvijek su dobrodošle i rado ih prihvaćamo da bi bili bolji drugi puta. Mi smo iz ranijih natjecanja povukli pouke...pa ćemo i iz ovoga. Ovaj puta ste imali već upogonjene SI-eve tako da prvi natjecatelj ne gubi dragocjene sekunde. Imali ste WCje svugdje, imali ste lijepo vrijeme (i to smo vam naručili). Ubuduće ćete imati i lovačko društvo sa sačmaricama koje će štititi privatne posjede (razvojačenih branitelja je ionako dovoljno), ograde koje se nesmiju prelaziti i cvjetne nasade. Svako tko bude primjećen, dobiće sačmu u guzicu, a kod ulaska u cilj guzice će ići na pregled. Kako drugčije sprijećiti nesportsko ponašanje? Mislim da se klubovi ozbiljno moraju pozabaviti ovime, a i internet je jedno odlično sredstvo za prozivanje onih koji se tako ponašaju...zato udrite s komentarima ispod ovog posta da vidimo tko je koga, gdje i zašto!!!
Smatram također da organizator nemože snositi odgovornost za nečije nesportsko ponašanje. Kako ja mogu splanirati stazu da ne prelazi preko cvijetnih nasada? Jedino tako da ne organiziram trku u Varaždinu! Ako zbog toga ne treba trka u Varaždinu, onda OK, idemo onda natrag u šume...tamo daleko gdje nas nitko ne vidi. Ako je organizatoru potrebno još 10-tak dodatnih ljudi da bi bili postavljeni na kritičnim područjima i snimali natjecatelje koji ne poštuju upozorbe i zabrane organizatora, u čemu je onda smisao našeg sporta?
Isto tako ja se mogu posrati na rijetku zaštičenu biljku u nekoj šumi u kojoj se takmičim...jel to organizatorova greška što je tuda postavio stazu?
Toliko o tome.
Biće malih kozmetičkih promjena u rezultatima...ustanovili smo još jedan neočišćen čip pa ćemo još nekog diskati...kad napišem da su rezultati konačni, onda su konačni.
Jučer je nacrtana još jedna školska orijentacijska karta u Gornjem Mihaljevcu, danas je naša dopredsjednica održala predavanje đacima, a u četvrtak je njihovo školsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju...
Mi jednostavno nikad ne stajemo...svidjelo se to nekome ili ne!

2 komentara:

  1. Dakle, da ja krenem
    1. Čujem da neki roditelji obilaze staze sa djecom koja su u natjecateljskoj kategoriji. Mislite li da je to u redu i znate li koji su to roditelji?
    2. Čujem također da su neki natjecatelji gazili cvjetne nasade - ponos grada Varaždina. Mislite li da je to u redu i znate li koji su to natjecatelji?
    3. Također mi ptićica kaže da neki natjecatelji uprkos tome što je na karti definirana: neprelazna ograda, zabranjeno podučje i privatnni posjed ne mare za to već prolaze preko takvih područja. Mislite li i za ovo da je to u redu i poznate li takve natjecatelje.
    4. Čujem da na natjecanju u sprintu ima puno šlepanja...splitbrowser govori sve. Imate li ideju kako ovo spriječiti?
    5. Molim Vas također da predložite organizatoru kako sprijećiti nedolična ponašanja Naših i Vaših natjecatelja na slijedećim utrkama.

    OdgovoriIzbriši
  2. eto, mene je neki vozac pratil kad sam ga stigel gotovo pola trke. u mtb-u od tocke 6 do 13. na karaju sam mu pobjegel jer stavrno nije bilo fer prema drugima da mu "pokazujem" stazu.
    mislim da je jedini nacin da se takmicari istih kategorija sto vise razmaknu u startu, a na ravnicarskim terenima da ista kategorija ima razlicite tj. suprotne smjerove obilaska tocaka (nek bude nekome prva tocka prva,a a nekome zadnja, pod uvjetom da je start i cilj na istom mjestu).
    drugog nacina ne vidim osim da se trka vremenski rastegne.

    OdgovoriIzbriši