utorak, 17. listopada 2006.

ŠTO ZNAČI ŠLEPANJE ?

Pošto se razvila "rasprava na temu" još uoći naše trke...koja je završila objavom par članaka na vihorovom portalu...a i člankom sa svjetskog kupa u kojem se spominje kako se neki natjecatelji bez imalo sportskog morala šlepaju za favoritima...red je da se i je malo oglasim.

Eto Splitsbrowser je sjajna stver pogotovo kad uključite opciju apsoluttajm pa točno vidite kako je tko iskoristio koga u šumi...pa čemo tako redom (samo jače kategorije):

1) Lino je stigel Kataleniča na 3 kontroli...do 18-te su išli skup...ko je koga pratil...Lino Veli da mu je Katalenič držal tempo i trčal ispred...tko se šlepal?
2) Zatim je Katalenič popustil pa ga je na 22 goj kontroli stigel Riba...jurili su se do kraja...tko se tu šlepal?
3) Damir je stigel Iskru na 12toj...do 20te su imali Klupski vlakić...jeli ovo više u duhu ferpleja kad je klupski vlakić fpitanju?
4) Tena i Eva su se malo jurile od 5 do 9 kontrole nakon što je Eva stigla Tenu...Očelito reči da se Tena šlepala?
5) Od druge do četvrte Andrea se zahačila za Tenu...a zatim od 6te na sedmu za Dunju...očito da su joj bile prebrze.
6) I u drugim kategorijama je bilo interesantno...npr u M18 su Edi, Ivor i Matko pičili skupa od druge do kraja...tko je trčao za kim ?

7) Na prvom sprintu je Adem stigel Draušnika na drugoj i nije ga mogel otkačiti sve do 12te...za Draušnika niš čudno:smokin::smokin:
8) Štefanac je uspel pratit Špeka od 2 do 8...svaka čast
9) Gerit i Iskra su se ganjali od 5 do 13te...prvo je stigel Iskra Gerita, onda je Gerit stigel Iskru...a zatim zajednički udri...nebi se štel mešat ko je trčal napred.
10) Na 3čoj su se sreli Herwig i Karlo i turistički do 16te išli skupa...tu mi stvarno ni jasno ko je koga držal pošto je Herwig na pol još invalid nakon operacije tetive. Iako je Karlo na cilju rekel da je fulal 17 tu pa se nekaj vračal...znam da je to namjerno napravil da ga nebi razotkrili u šlepanju....:yes::wink:

11) Eva je stigla Andreu več na prvoj...ali se Andrea junački do kraja jurila za Evom na par sekundi...i gotovo istovremeno utrčala na svaku kontrolu...bravooo...neznam samo za koga?
12) Kod seniora na drugom sprintu ima dosta ganjanja...ali mi opet Draušnik "miriši" za petama Klobučarića...a i Perko i Vedran su se malo ganjali
13) Kod žena na tom sprintu nam fali prolazi od Tunde...jer je fulala kontrolu...a čuli smo da je i tu palo neko šlepanje..

Dakle...tanka je linija između sportske borbe i šlepanja i analizom se mogu otkriti mnoge stvari...ali i krivo protumačiti. Na split brovseru se ne viti tko gleda kartu, a tko samo slijedi...pa prvi uleti na kontrolu...istinu znaju samo natjecatelji na terenu...na nama je samo da nagađamo...da slutimo i da krivimo druge za vlastite propuste.

Toga če uvijek biti tako dugo dok će natjecatelji startati isti dan...kada ih razdvojimo da startaju svaki drugi dan...možda se više neće šlepati...ali tko zna...možda naprave bivak preko noći i pričekaju kojeg favorita sutradan pa se zakelje ko čićak...

4 komentara:

  1. o-ella

    danas sam promjenila adresu bloga pa si promjeni link
    pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. o-ella

    antolića nemam...ostale bum stavila drugi put,nemoraju odma svi biti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa Šafran, Ante, Kusti, ....itd

    OdgovoriIzbriši
  4. o-ella

    Koje slike mi fale na blogu?
    To je sve kaj imam.
    a "predsjednika" sam već ispravila na neki način.
    pozdrav

    OdgovoriIzbriši