ponedjeljak, 5. siječnja 2009.

PRVA O-TRKA U AFGANU?

Naš mali klub je eto već nekoliko svojih članova ispratio u ovu "egzotičnu" zemlju. Neke je dočekao rikverc (Ante, Kole, Iggy) , neki su trenutno tam (Cile). Tam je i Kate iz našeg prijateljskog kluba iz preksusjedne županije bjelovarske. Vač sam mislil (a to sam najavil u prethodnom postiju) da ih stisnem da nacrtaju kakvu karticu u Čančaranu, no slučajno sam jučer naletel na podatak da je prva o-trka u Afganu več održana...

Prenosim iz: http://idrett.speaker.no (Sarpsborg orienteringslag)
Prijevod: TU-MAČ
Datum: 9.11.2008.

Izvještaj Frank Løwengreen-a iz Meymaneh, Afghanistan:

Prva orijentacijska utrka u Meymanehu, Afganistanu je završena. Sa velikom sigurnošću se može reči da ovdje nikada ranije nije bilo orijentacijske utrke. Učesnici su bili uglavno par latvijaca i norvežana (norvežanki). Nije zabilježen veliki odaziv (startalo ih je 4-5), ali je dovoljno za početak.
Karta je nacrtana u starom ocad-u jer smo ga mogli dobiti putem Interneta. Bilo je vruće, ali ne pretjerano. Staza je bila postavljenja u jednostavna "leptir" račvanja. Crtanje karte i postavljanje staze odradio je Lars Johansen iz Drøbak-a. Slijedeća trka održat će se unutar dva tjedna. Vidjet ćemo dali će netko od mene preuzeti štafetu nakon što odem (Frank je došao doma 19. studenog nakon što je bio oko 2 mjeseca u Afganu)
Bez obzira na sve, barem smo izgledali malo čudno, naročito za lokalne radnike koji rade u kampu.

Nema komentara:

Objavi komentar