Pokreće Blogger.

nedjelja, 6. srpnja 2008.

ZAVRŠETAK JWOCA, WMOCA i šlepanja.

Share & Comment
Prije nego se osvrnem na rezultate sa juniorskog i gerijatrijskog svjetskog, malo da završim sa ovim šlepanjem. Uglavnom sam sve rekao u komentaru nakon zadnjeg posta al bi skrenuo pažnju na još jednu sitnicu sa zadnjeg EOC-a.
Pobjednik midla, van and onli veličanstveni Tero G. je od druge kontrole pa sve do kraja - 23će trčao u grupi sa Valentinom Novikovim, a od četvrte im se do kraja priključio Matthias Muller. Nadam se da znate koja su ta dvojica. Analizom prolaza, Tero je samo na 3 kontrole od ovih 21 koju je išao u grupi štancao prvi. Ko se sad tu šlepao, ko je nabijao tempo, ko je koga iskoristio i jeli ovo u skladu sa pravilima našeg sporta? Ivan je to lijepo proanalizirao u komentaru...nadam se da ste bar njega razumjeli? Jednostavno je istina takva da pored tehnike, u našem sportu sve više do izražaja dolazi i "taktika", a pravila jednostavno ne onemogučuju šlepanje. Iako postoje razni načini razbijanja grupica, oni su jako komplicirani za organizatore (ali su mogući) te organizatori idu linijom manjeg otpora.

A sad o nastupima naših na JWOC-u i MWOC-u.
Prvo o Matjažu. Matjaž je po prvi puta na jednom ovakvom velikom natjecanju, a pred njim su još 2 JWOC-a i gledajući tako, mislim da je Matjaž napravio odlične rezultate. Možda je malo podbacio u midlu, al tu je vjerovatno platio danak neiskustvu. Zato je nakon osličnog sprinta bio isto tako odličan u longu. U skandinaviji, biti 76 od 169 sa 18 godina je lijep uspjeh i podstrek za dalje. U sprintu isto odličan rezultat, 60-ti od 172 natjecatelja - super. U midlu, utješna nagrada, drugo mjesto u C finalu, nakon lošijih kvalifikacija , i može se reći da je Matjaž kiksao samo jednu trku - kvalifikacije midla. Sve u svemu super. Danas je još štafeta bez naših predstavnika.

Zatim o Dunji. Dunja nas uveseljava i dalje svojim odličnim rezultatima na WMOC-u. Nakon prošlogodišnje senzacije iz Austije, Dunja u Ž40 nastavlja u velikom stilu. Idemo po redu. 23. u kvalifikacijama sprinta, a zatim izvrsna 6 u finalu. Zatim opet odlična 5 u kvalifikacijama longa (u svojoj grupi) što je i potvrdila u drugim kvalifikacijama (4.mjesto), da bi zatim u finalu bila 10. - što je potvrda dobrog rezultata iz kvalifikacija i ukupno izvrstan nastup za Dunju - bravo.
Tomo je također bio dobar, 30. u A finalu longa i 28 u A finalu sprinta su solidni rezultati.

U petak sam uživao u Crnom Lugu, a nakon što završi natjecanje, o svemu ću opširnije.
Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

1 komentari:

  1. Congratulations to all the masters that compete in Portugal. You can see the chronicles and photos of the event at www.orientovar.blogspot.com

    Best regards.

    JOAQUIM MARGARIDO

    OdgovoriIzbriši

 

Popular Content

Recent Posts

Why to Choose RedHood?

Copyright © ORIJENTIRANJE I ORIJENTACIJSKO PRIGOVARANJE | Designed by Templateism.com