nedjelja, 6. srpnja 2008.

ZAVRŠETAK JWOCA, WMOCA i šlepanja.

Prije nego se osvrnem na rezultate sa juniorskog i gerijatrijskog svjetskog, malo da završim sa ovim šlepanjem. Uglavnom sam sve rekao u komentaru nakon zadnjeg posta al bi skrenuo pažnju na još jednu sitnicu sa zadnjeg EOC-a.
Pobjednik midla, van and onli veličanstveni Tero G. je od druge kontrole pa sve do kraja - 23će trčao u grupi sa Valentinom Novikovim, a od četvrte im se do kraja priključio Matthias Muller. Nadam se da znate koja su ta dvojica. Analizom prolaza, Tero je samo na 3 kontrole od ovih 21 koju je išao u grupi štancao prvi. Ko se sad tu šlepao, ko je nabijao tempo, ko je koga iskoristio i jeli ovo u skladu sa pravilima našeg sporta? Ivan je to lijepo proanalizirao u komentaru...nadam se da ste bar njega razumjeli? Jednostavno je istina takva da pored tehnike, u našem sportu sve više do izražaja dolazi i "taktika", a pravila jednostavno ne onemogučuju šlepanje. Iako postoje razni načini razbijanja grupica, oni su jako komplicirani za organizatore (ali su mogući) te organizatori idu linijom manjeg otpora.

A sad o nastupima naših na JWOC-u i MWOC-u.
Prvo o Matjažu. Matjaž je po prvi puta na jednom ovakvom velikom natjecanju, a pred njim su još 2 JWOC-a i gledajući tako, mislim da je Matjaž napravio odlične rezultate. Možda je malo podbacio u midlu, al tu je vjerovatno platio danak neiskustvu. Zato je nakon osličnog sprinta bio isto tako odličan u longu. U skandinaviji, biti 76 od 169 sa 18 godina je lijep uspjeh i podstrek za dalje. U sprintu isto odličan rezultat, 60-ti od 172 natjecatelja - super. U midlu, utješna nagrada, drugo mjesto u C finalu, nakon lošijih kvalifikacija , i može se reći da je Matjaž kiksao samo jednu trku - kvalifikacije midla. Sve u svemu super. Danas je još štafeta bez naših predstavnika.

Zatim o Dunji. Dunja nas uveseljava i dalje svojim odličnim rezultatima na WMOC-u. Nakon prošlogodišnje senzacije iz Austije, Dunja u Ž40 nastavlja u velikom stilu. Idemo po redu. 23. u kvalifikacijama sprinta, a zatim izvrsna 6 u finalu. Zatim opet odlična 5 u kvalifikacijama longa (u svojoj grupi) što je i potvrdila u drugim kvalifikacijama (4.mjesto), da bi zatim u finalu bila 10. - što je potvrda dobrog rezultata iz kvalifikacija i ukupno izvrstan nastup za Dunju - bravo.
Tomo je također bio dobar, 30. u A finalu longa i 28 u A finalu sprinta su solidni rezultati.

U petak sam uživao u Crnom Lugu, a nakon što završi natjecanje, o svemu ću opširnije.

1 komentar:

  1. Congratulations to all the masters that compete in Portugal. You can see the chronicles and photos of the event at www.orientovar.blogspot.com

    Best regards.

    JOAQUIM MARGARIDO

    OdgovoriIzbriši