petak, 28. prosinca 2007.

HOS JE PUNOPRAVNI ČLAN HOO-a

Jučer je HOS primljen u hrvatsku olimpijsku obitelj. To je zasigurno povijesni dan našeg sporta i našeg saveza. Nakon nešto manje od šest mjeseci HOO je prepoznao ozbiljnost i realnost i ne komplicirajući sa nekakvim prelaznim razdobljima i sličnim glupostima primio je HOS u punopravno članstvo.
Pored toga što je to veliko priznanje za naš savez, ovo je i velika obaveza. Zbog toga očekujem da će i oni koji su do zadnjeg dana bili skeptici napokon shvatiti da više nema mjesta improvizaciji i hvatanju krivina u raznoraznim kvazipravnim tumačenjima jer si savez više neće moći dopustiti hipoteku nečijeg protupravnog postupanja. Zbog toga i apeliram na "posljenje mohikance" da se malo skoncentriraju, zemu još jednom zakon o sportu i pročitaju ga te se usklade sa onim što se od njih traži. Sve manje će biti mjesta sentimentalnosti a sve više će se tražiti ozbiljnost.

Lijepo je zvučala izjava jednog vrlo poznatog i priznatog člana skupštine HOO - "sad ste napokon slobodni". Ljudi izgleda prate i znaju što se događa...bez sumnje.

Danas smo i definitivno dogovorili održavanje dana orijentacijskog sporta Selnice. Dakle 26.01. u subotu u Selnici održat će se promotivna sprint trka na novoj klupskoj opremi, zatim sjednica IO-a i NO-a, te skupština OK Međimurje koja će osim radnog imati i mali svečarski ugođaj uz iće, piće i dobru glazbu.
O svemu će se znati na vrijeme, a pozivi će sadržavati i detaljni hodogram.

2 komentara:

  1. dobro bi bilo da ispod fotografije stoji potpis tko je sve tu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Imena vama van Hrvatske ionako ništa ne znaće, uglavnom tu su oni koji su uveli savez u HOO na čelu sa našim predsjednikom i dopredsjednikom, kao i predsjednik HOO-a.

    OdgovoriIzbriši