nedjelja, 4. studenoga 2007.

ŽUKNICA...post festum

Danas je bio lijepi dan za orijentaciju u Hrvata. Vrijeme nam je poslužilo, a atmosfera je bila nekako svečarska...možda je to zbog nagovještaja jednog novog početka riječkog kluba koji se sad zove POK Torpedo, a ubuduće tko zna...
Karta mi je baš...onako po volji. Teren je za sprint odličan i pozicija karte je izvrsna. Ima tu još malo sitnica koje bi se dale doraditi...ali su to samo sitnice.
Riječka ekipa si je dala truda da u uvijetima koje imaju pruže u ovome trenutku maksimalno što mogu. Je da su bili perforatori, je da su staze ručno crtane na kartu...ali mlada ekipa koja (kolko kužim) preuzima ove tehničke segmente organizacije svjesna je svojih nedostataka i spremna ih je u budučnosti ukloniti.
Laze bilo nije...al vidim da ekipa polako čisti s... za njime i ne odriče ga se...što mi se sviđa.
Prezidente je obavil kontrolu (vračen je Marinu dug za Maruševec) i sve kontrole su štimale. Štimala je i karta...a znam da nije baš uvijek bilo tako kada smo dolazili u Rijeku. Dakle...samo pohvale i palac gore.
Nadam se samo da ćemo ubuduće u Rijeku dolaziti na višednevne trke, a vjerujem da će onda biti i više ljudi. Možda i ja onda jednom dopeljam familiju i prenoćim kod rodbine u Rijeci...ovak nikak da nađem dobar razlog.
Sutra se kreće put Delnica na vojno prvenstvo. Kakav je moj plan...još nisam sasvim siguran. Trebal sam bit na godišnjem, al izgleda da se planovi možda i moraju mijenjati.

1 komentar:

  1. Pošto sam sada malo u Internet blokadi, koristim ovaj Darkov blog za nekoliko rečenica. Hrvatskoj orijentacijskoj zajednici je potreban „Torpedo“ kakvog smo danas imali prilike vidjeli. Torpedo je pokazao da želi raditi, te ubuduće može računati na pomoć, koju mora znati tražiti na pravi način. Ne bi htio da se sada stvori euforija oko viđenog u Kostreni, za tako nešto nema potrebe, te smatram da bi takvo nešto bilo kontraproduktivno. Torpedo je klub sa najvećom orijentacijskom tradicijom u Hrvatskoj, te mora sam odlučiti u kome će smjeru razvijati orijentacijski sport u svojoj sredini. Morate znati da to nitko ne može odlučiti umjesto njih, oni trebaju dokazati ozbiljnost u radu koja je posljednjih godina bila dobrano narušena. Za kraj - čestitka na organizaciji natjecanje.

    Ivica Urbanc

    OdgovoriIzbriši