nedjelja, 5. kolovoza 2007.

MWOC - AKTUALAC 1

Kao što obečah, za one nestrpljive koji nemogu dočekati službene stranice 40-tog MWOC-a, evo nekoliko informacija i aktualnosti...
Zasad imamo 29 država, a moglo bi ih biti najviše 33...ova brojka naravno može varirati do zadnjeg dana. Sječam se slučajeva da neke države nisu došle iako su bile najavljene u svim službenim papirima.
Rekord je 30 država, a ostvaren je 2004. godine u Nizozemskoj, a iduće godine u Finskoj je potvrđen.
Mi smo na 2. SVI imali 27 država, al smo oborili rekord u prijavi ženskih ekipa kojih je tada bilo 17. Rekordna Nizozemska imala je 21. žensku ekipu.
Kako sada stvari stoje, mi ćemo imati 19.

Tko ne dolazi...?
Prvo, ne dolaze talijani. Nakon prošlogodišnjeg "loma" u Italiji kada su naprasno prekinuli Tavernarovu profesionalnu karijeru, izgleda da nisu okupili novu ekipu te se tek očekuje njihov kam bek. Sjetimo se da su talijani bili prilično jaki štafetni sastav koji je značajnu ulogu igrao i na 2.SVI. 2001. godine u Portugalu su uzeli štafetno srebro, a isto su uspjeli i 1997. godine u Španjolskoj. Raniju povjest ne pratim.
Od povremenih posjetitelja MWOC-a nema ni Alžira, Argentine, Čilea, i Libanona.
Druga velika reprezentacija koja nije prisutna je Češka. Sjetimo se samo Rude Ropeka koji je kao pobjednik PWT-a i velika zvjezda dolazio na 2. SVI. Prije i nakon toga, česi su dugo vremena imali jaku momčad okupljenu u jakom vojnom klubu Dukli iz Libereca. Tomaš Prokeš je 95-te bio treči u Finskoj, 97-me je Ropek bil svjetski prvak, a česi ukupno treči ekipno i u štafeti. Treči ekipno bili su nagodinu i u Švicarskoj, a kod nas su ponovo imali razloga za zadovoljsttvo. Jedlička (kojeg su mnogi nazivali novim Ropekom što zbog izgleda, što zbog talenta) osvojio je srebro, a česi su i ekipno bili srebrni. Jedlička je nagodinu uzeo broncu i u Norveškoj. 2001. u Portugalu česi su ekipno bili treči, a 2002. u Austriji ponovili su ovaj uspjeh. Nakon toga...suša. Što se dešava sa Česima ? - Neznam.

Nema komentara:

Objavi komentar