utorak, 26. lipnja 2007.

KAJBUMOVE

Znam da se moram nekak obratiti, al baš nemam inspiraciju. Sinusoida mi je daun i nekako me pomalo vata fjaka. Psihički se spremam na more pa je to valda od toga.
Za moju ekipu je završilo pol sezone kaj se dotikavlje organizacije natjecanja, iako imamo još nekoliko nastupa. Organizirali smo zasad 7+1 utrku i iskontrolirali 1dnu. Još moramo organizirati 6+1 od kojih su 3 svjetska prvenstva. Ukupno znači ovu ljetu organiziram 13 trka i jednu kontroliram. A tek treninzi...
Kaj se dotikavlje treninga...malo me se zakačio onaj čudak Tomo pa je red da i javnost bude obavještena i osvještena. Istina je da smo ove godine u suradnji sa BBK-ASIjevcima (da Vam bu jasno - oni su vjerovatno budući članovi saveza) organizirali promociju MTB-O orijentacije koja se sastojala od jedne prezentacije i dva ogledna treninga. Ono što Tomeka vjerovatno smeta je da je jedan od ta dva treninga uletel u onaj period u kojem se treba zatvoriti zemljište za orijentaciju ukoliko se na njemu održava trka. Na tom treningu 10.5. bili su nazočni (što se i vidi na forumu BBK-AS:
1. Šafran koji uopće nije nastupio na trci,
2. Cigrovski koji je diskan na trci,
3. Hainž koji uopće nije nastupio na trci,
4. Crljenica koji je diskan na trci,
5. Gušić koji je na trci bil 11-ti,
6. Sović Luka koji ni nastupil,
7. Šimecki koji ni nastupil,
8. Varga koji je bil 21-vi,
9. Valentina koja je bila 6-ta.
Dakle, kao što se vidi, trening je umnogome utjecao na regularnost trke te su svi oni koji su mu nazočili ostvarili izvanprosječne rezultate. Kao što se zna, ova trka je imala i svog kontrolora koji je dobio na uvid područje koje se koristilo za ovaj trening, koje su kontrole bile postavljene i ostalo potrebno. Štoviše, javno sam i na ovom mjestu govorio o ovim treninzima i ništa nije skrivano od očiju javnosti.

Za razliku od toga pitam se gdje Lokvarci treniraju? Sigurno su njihovi članovi mjesec dana prije trke trenirali ili u Rovinju, ili na novoj karti koja je trebala biti korištena na prvenstvu Lokava. Ili su trenirali na karti Gorski Raj jer se natjecanje trebalo održati na novoj karti...ili uopće nisu trenirali. Biće da je ovo zadnje, jer ipak su oni poštena čeljad i nebi si dopustili da u neravnopravan položaj stave ostale natjecatelje. Možda oni imaju i samo kartu za trening, tko zna...ili im Ivica posuđuje karte ?
Dakle, ja kad radim trening na natjecateljskom terenu radi ga sa svrhom i javno, za razliku od onih koji se prave nevini i po skrivečki pripremaju natjecatelje na natjecateljskom terenu.

Isto tako po skrivečki se šalju i kvazireprezentativci od kojih su naravno neki i iz kluba famoznog sveznajučeg Tome na EYOC. Od svih klubova u Hrvata, juniorskog potencijala ima samo u Maksimiraca i Lokvaraca, zanimljivo. I onda nam se još prodaje priča da se pokušalo kao komunicirati, al se nije uspjelo. Ma dajte...
U trenutku kada HOO traži od našeg saveza promjenu imena (pazite, oni od nas traže!!!) kako bi se uskladio sa nomenklaturom koja je rezultat rada i lobiranja i kada na stranicama HOO jasno i decidirano stoji da je HSOT Nacionalni športski savez orijentacijskog športa, komesar vodi svoju svitu ponovo na izlet u Mađariju na račun poreznih obveznika i onih koji uplačuju LOTO. Bez srama, kao i mnogo puta dosada. I onda se našoj "bedastoj" orijentacijskoj javnosti serviraju nekšne priče o prelaznom razdoblju. Isto kak su servirale priče da mi moramo HPS pitati dali moremo imati savez...Nakraju če i ispasti da je buduči HOS ili kako se pisao stvorio HPS na čelu sa svojim insajderom Štambukom i autsajderom Kaniškim sa svojim vjernim poltronom ATom koji se prvo klanja u svim crkvama u okolici, a onda dolazi na misu u HSOT odriješen svih grijeha i tereta.
Pazite kaj Vam velim...

No, ovo su samo posljednji trzaji ovih simpatičnih likova pa idemo malo rezimirati ono kaj je bilo i kaj nam slijedi:

Bil je drugi memorijal. Nadam se da bute našli rezultate. Ovaj je bil ponovo malo specifičniji od drugih. Znam da je bilo zeleno i trnovito i da ste nas monogi psovali, ali mi zaista namamo namjeru pojednostaviti ono što nemože biti jednostavno. Ili jesi ili nisi...bilo u trnju, u močvari, u koprivama. Ako nekome nije pravo, nek se ubuduče prijavi na dječju trku.
Bilo vas je nešto manje i nešto više nego lani (što ovisi od trke do trke), al mislim da ste morali biti zadovoljni barem popratnim sadržajima. Popili ste nam odma prvi dan skoro 300 litri tekučine što je više od dve litre po glavi. Imali ste i tuširanje, blizu su Vam bili i bazeni. Mogla se i dobit piva ispod pulta. Na noćnom sprintu vas je bila dobra ekipa...puno jača neg prošle godine. Neki su poput Iztoka potegnuli iz Ljubljane samo radi ovoga - što govori da se mit o ovoj trci polako širi. Nakon trke neki su se opuštali i u okolnim kafičima i klubovima...neki do 5 ujutro. Dvorana Vam je opet bila đabe, a đabe ste dobili i 100-tinjak klipiča i oko 200 porcija graha u Maruševcu. To znači da ste opasno repetirali. Imali ste i dvije hostese na šanku, al pošto ste zaništ, ili ste došli s ženami, puce su se povukle...
Pohodile su nas i tri TV ekipe...u Toplicama HRT, u Varaždinu VTV i u Maruši RTL. RTL radi reportažu i danas po Varaždinu, a to je i kažu druga ekipa (nakon Milke Babović) koja se uputila na samu stazu u OPEN kategoriji. Pratite RTL u petak, mislim da bu oko 7 navečer išel prilog.
Zatim su bili i dva sastanka. Na prvom su predstavnici klubova članova dobili materijale i upaznalo ih se o slijedećem:
1) Predani su papiri u HOO
2) Rečeno je da se promjeni ime saveza i uskladi statut jerbo je na snazi nova nomenklatura
3) Ovo znaći hitno sazivanje izvanredne skupštine i to na CRO-OPenu u subotu.
4) Mjenjamo ime, dijelove statuta, primamo nove članove i donosimo odluku o visini i roku uplate članarine.
5) Niko nije imal ništ za dodat ni oduzet.

Zatim se sastal IO te se nekaj odlučilo što če biti poznato nakon što izađe zapisnik.

V Nedelju smo imali prolog Termelanda. Moj slovenski klub i prijatelji iz slo armade upriličili su zgodnu trkicu na kojoj je jedino možda bila upitna koncepcija staza. Baš mi ni leglo kaj sam prek jednato istih kontrola bežal ponekoliko put, pa se moral snalaziti kad da štancam, a kad ne. Da nisam napravil grešku na startu ubol bi i treče mjesto. Zatim smo išli na preciznu. Pošto nismo dobili vremenski limit, nakon 4-te kontrole stal sam sa ekipom na pivici što je rezultiralo kasnijom totalno dezorjentacijom na ostatku staze (kak to da je maksimum 5 zastavica, a ja vidim više). Rezultati prologa su tu, a tu su vam i sve ono sa precizne (rezultati,zadaci, rješenja...). Malo sam se zatim požuril u Hervis dok se ni zapral, a zato sam i propustil proglašenje...

Ovaj tjedan radimo pospremanje nakon memorijala i pripremu za more. U petek idem v Lentu, u subotu put jadrana. Vračam se sljedeču subotu u Delnice. Možda se i javim pokoji put ak stignem dotle.

I da...reprezentacijo naša što nastupate na Termelandu...bićete nam dragi gosti u Selnici...pajkica je rješena.

1 komentar:

  1. malo budem bezobrazan ali i lino i svi ostali treniraju na natjecateljskim terenima, pa nikom nikaj. i tomo je to nekad radio, ali i sad bi ali ga vrijeme pregazilo, priznao on to ili ne
    a imam i prijedlog za skupštinu - neka sva prvenstva i kupovi budu u inozemstvu pa nebume meli probleme
    ionako natjecanja koje organiziramo u HR nisu nekaj posebno

    OdgovoriIzbriši