utorak, 5. prosinca 2006.

UFF OT KUD DA KRENEM

Idemo po redu...
Prvo sam zaboravil prispomenut da na Risovim stranicama imate KOMPLETNE ALI NESLUŽBENE rezultate od ove sezone. Neslužbene naravno jer bu ih IO trebao oslužbenit. A IO može sazvati samo precjednik...i opet stara priča sa neizvjesnim krajem (ili barem neizvjesnim za neke).
Drugo je kaj je danas PROMOCIJA KNJIGE koju sam najavil u par postova prije. Tko je u ZG i ima volje i želje...preporučam odlazak.

Treče je to kaj me je Krešo još informiral o Fakir treningu...navodno je to u stvari rušenje svjetskih rekorda u broju pobranih kontrola. Pogledajte si njegov komentar ispod prošlog posta. Meni je sad samo nejasno kaj je sa propozicijama. Jasno mi je da treba što više kontrola, al nije mi jasno postoje li limiti za zadržavanje na stazi, ili možda u dužini staze? Krešo ako znaš..informiraj nas.  Dotle idemo tražiti pogodan teren za obaranje rekorda. Eto ja predlažem za početak:
OVAKAV TRENING
Ako vam je nekaj poznato - u pravu ste...to je FAKIR ŠOPING TRENING koji moja žena često upražnjava po Varaždinu.

2 komentara:

  1. Krešo K.

    Rekordi koje sam naveo su samo rekordi u največem broju pobranih kontrola na jednoj stazi.
    Nekih službenih propozicija nema. Tako svaki organizator predlaže svoje. Dok su se u Americi kontrole nalazile skoro jedna kraj druge (npr. 159, 160 i 161 su čak na istom objektu, što zbog blizine nije dopustno po IOF pravilima) i upotrebljavali perforatori, u Švicarskoj je bilo dosta teže na 27,3 km / 475 m (2 kontrole i 8,5 km više nego u Americi). Pri tom su takmičari morali zamjeniti čak 4 SI čipa.
    U Americi imaju svi koji su započeli trku svoj regularan rezultat (broj kontrola i vrijeme), a u Švicarskoj su napravili četiri različite staze sa 50, 100, 150 i 205 kontrola i za regularan rezultat moralo se proči cijelu stazu.

    Tako Švicarci imaju već drugi orijentacijski rekord. Prvi je čak u Guinnessovoj knjizi - kategorija: najviše učesnika na orijentacijskom natjecanju (na više mjesta). U isto vrijeme su održane školske orijentacijske trke sCOOL projekta (23. 5. 2003) na 1359 školama. Pri tom se je natjecalo 207 979 učesnika.

    OdgovoriIzbriši
  2. IRON i je

    Alo Duše!
    Ja se ispričavam (..i žal mi je ko pesu...) što sutra neću biti u prilici prisustvovati vašoj skupštini. Imam neke obveze pa se nemrem pojaviti i u Selnici.

    OdgovoriIzbriši