subota, 13. studenoga 2010.

HOST OST - REPORTAŽA S LUŠCA





Kao što obečah, stiže i mala reportaža sa gostovanja WWOP-a na Lušcu...

Već sam rekao da smo imali nenadanih problema u pripremi, ali smo se lijepo preustrojili dan prije trke i pokrili sve bitne poslove kako bi ovo za nas bitno promotivno natjecanje proteklo u najboljem redu. Ja sam bio zadužen za kontrole u šumi, Kole za postavljanje starta i cilja, femili Janžek je dočekivala autobuse, Cile je pomagal Koletu a Darko i Branko su mi pomogli odnest kontrole.

Dan prije Kole i ja uz pomoć doživotne bivše dopredsjednice pregledali smo sve kaj nam treba od logistike. Vlado je prije odlaska u bolnicu rješil sve bitno pa problema nije bilo. Robi je pukal kalampera pa ni mogel biti nazočan, al je bil nazočan duhom koji je utjelovio u svojem ustupljenom kombiju.
Odmah da pripomenem da smo ovog puta primjenili novi način tiska i plastificiranja karata koji po mom osobnom sudu je pun pogodak jer će doprinjeti mnogo boljoj čitljivosti. Male je skuplje al nečemo gledat na sitnice. Tek tolko da ne ispadne da ne učimo na svojim greškama...( i nije problem ukazati nam na pogreške nego je problem u tome da neki pojedinci to čine na krajnje primitivan način).
Čim sam krenul u šumu odmah sam vidjel da bu stvar perfektna...takve boje jeseni još na ovom mjestu nisam doživjel. Kad zbrojim sve trke ove sezone i broj kišnih dana na njima, čovjek se upita jesu li naši IO-ovci dozvali vraga svojim ograničavanjem sezone na striktno određene mjesece u godini? Uglavnom, šuma je fantastična u ovo doba i šteta je propustiti jedno jesensko druženje na njoj uz kartu.

Za kvalitetan štimung pobrinul se Dena (glavni menađer i direktor Lušca) koji je uz eko-jabuke na stolove odmah iznio hrpu kolača pa čak i one laksatintolerantno vegetarijanske bez mljeka, jajca, maščobe...

Cile je prodaval svoje črčkarije uz kvalitetnu viljamovku i šljivu, pijače je bilo, a nakon trke pal je i kvalitetan gulaš s makaronima.

Vegači su naravno imali svoje obroke. Svi su se dobro proveli, istrčali, nadisali čistog zraka, napapali, a bogami i ono kaj ide uz klopu.


Posjetili su nas i neki interesantni likovi...Neću sad opet o legendi Peo-u.

Spomenut ću recimo švedskog militari tim keptena sa svjetskih vojnih igara - Radeström Rune-a

ali i jednog vrhunskog (ali stvarno vrhunskog) izraelca ruskih korjena Pavela Gvozdeva.

Pavel je inače jedan jako interesantan lik i sjajan dečko koji je trebao rezultatski eksplodirati unatrag dvije godine, ali ga je ozljeda spriječila u tome. Interesantan je i njegov komentar terena i staze: "I feel so stupid in the beegening"...al mu se poslje jako dopalo čim je pohvatao sve te silne rupčage. Šteta što se recimo Matjaž nije ogledao s njim na toj stazi da vidi gdje je. Ovako Pavel nije imao prave konkurencije u LONG-u. Pavel je inače poznat po tome da je na WOC-u 2006te godine u sve tri discipline bio 16-ti u kvalifikacijama i tako fulao tri finala za samo jedno mjesto. Godinu dana kasnije je zato bio 21-vi u finalu longa-

Bilo je još interesantnih fac, ali o tome možda drugi put.

No da vidimo malo i rezultate i analize:
REZULTATI (REZULTS)
PROLAZI (SPLIT TIMES)
WINSPLITS
SPLITSBROWSER
ROUTEGADGET

Nakon trke imali smo i mali ID jer se Kati Nemeth gadno ozlijedila pa ju je Tomo prvo fural u ambulantu , a ja sam kasnije jedan bus preusmjeril u VŽ gdje smo joj na kirurgiji zašili ranu. Tako sam imao priliku popodne ugodno pročaskati sa njom i njenim pajdašima koji su joj pružali moralnu potporu, dok je ekipa iz kluba pobirala kontrole i pakirala stvari. Usprkos posjekotini, šale i pošalice na račun orijentacije nisu prestajale cijelo vrijeme.

Na kraju je i drugi autobus krenul put Budimpešte na Spartakus, a zatim i na ostatak turneje.
Ovih dana već se pojavljuju i neke karte iz Banja Luke, Srbije, Kosova, Albanije...čekamo Crnu goru, pa povratak ekipe na Platak. Toplo preporučam odlazak na Platak danas jer bez obzira na penzionerski karakter ove ekipe, ima se tu i zasigurno protiv koga boriti.

Fotke:
Dražen
Darko
Nikich



ŽMB

Nema komentara:

Objavi komentar